AKP’li Bergama Belediyesi’nde DİSK üyeleri Alev Çakır, Nazlı Deniz Tan ve Gonca Çetin işten çıkarıldı

AKP’li Bergama Belediyesi’nde 3 işçi işten çıkarıldı

AYCAN KARADAĞ

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde yaşanan skandallar devam ediyor. Mobbing ve baskından kaynaklı birçok işçi geçtiğimiz dönemde istifa etmek zorunda kalırken, şimdi de DİSK’e üye 3 kadın işçi, işten çıkarıldı. İşten çıkarılan Alev Çakır, Nazlı Deniz Tan ve Gonca Çetin, haklarını aramak için Bergama Belediyesi önünde eyleme başladı.

BERGAMA BELEDİYESİ BU HUKUKSUZ UYGULAMADAN DÖNMELİ

Yaşanan gelişmelerin ardından bugün DİSK, Bergama Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener’in okuduğu açıklamada şunları ifade etti:

“Anayasaya ve yasalara, Türkiye’nin de tarafı olduğu Avrupa ve uluslararası emek standartlarına aykırı olan, sendikal hak ve özgürlükleri hiçe sayan, serbest toplu sözleşme ve örgütlenme hakkına yönelik bu anlayış asla kabul edilemez. Sendikal hak ve özgürlükler devletin altına imza attığı uluslararası sözleşmelerle de güvence altındadır. Ayrıca uluslararası bu sözleşmeler Türkiye’de Anayasanın 90. maddesinde yer alan düzenleme ile iç hukuka dahil olmuştur. İşveren, bir sendikaya üye olan işçilerle sendika üyesi olmayan işçiler veya ayrı sendikalara üye olan işçiler arasında, çalışma şartları veya çalıştırmaya son verilmesi bakımından herhangi bir ayrım yapamaz. İşçiler, sendikaya üye olmaları veya olmamaları, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde işçi kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaları veya sendikal faaliyette bulunmalarından dolayı işten çıkarılamaz veya farklı işleme tabi tutulamaz. Bergama Belediyesi bu hukuksuz uygulamadan dönmeli, işten çıkarılan üyelerimizin işlerine iadeleri yapılmalıdır.”