AKP'li Bergama Belediyesi Taekwonda Takım Antrenörü Burçin Güven, baskı ve mobbing gördüğü gerekçesiyle istifa etti.

AKP’li Bergama Belediyesi’nde mobbing devam ediyor

BİRGÜN İZMİR

AKP'li Bergama Belediyesi'nde, Bergama Belediyesi’ne ait Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde görev yapan, baskı ve mobbing gördüğü için güneş almayan depoya sürülerek önceki gün fiziki şiddet gördüğünü iddia eden Aydın İleri’nin ardından bu kez de bir istifa haberi geldi. Bergama Belediyesi Taekwonda Takım Antrenörü Burçin Güven, baskı ve mobbing gördüğü gerekçesiyle istifa etti.

Bergama Belediyesi’nde 10 yıldır görev yapan ve birçok başarılara imza atan Taekwonda Takım Antrenörü Burçin Güven, siyasi görüşü, sosyal medya paylaşımları ve sendika değiştirmediği için baskı ve mobbing gördüğünü ileri sürerek istifa etti. Güven; “Benimle çalışmak istemediklerini açıkça söyleyerek, tazminatımı da vererek görevimi sonlandırabileceklerken, bu yola başvurmayıp değişik yöntemler ve taktikler ile mobbing uygulayıp görevimi bıraktırmak için beni zorladılar” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’ye geçen belediye yönetimi tarafından, görevden alınarak uzun bir süredir boş bırakıldığını, yerine iki antrenör alındığını, milli takım seçmelerine hak kazanan öğrencilerini seçmelere götürmesine izin verilmediğini anlatan Güven, hakarete uğradığı gerekçesi ile İnsan Kaynakları Müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulundu.

Güven yaptığı açıklamada; “2009- 2019 tarihler arasında Bergama Belediye Spor Kulübü'nde taekwando takım antrenörü olarak görev yaptım. Dünya Şampiyonası seçmelerine, Milli Takım seçmelerine ve Avrupa Şampiyonası seçmelerine sporcu gönderdim. Sayısız il şampiyonlukları, bölge şampiyonlukları, Türkiye dereceleri ve Uluslararası dereceler gibi daha sayamadığım birçok başarıyı on yıla sığdırdım. Tabi bu başarıların maddi manevi en büyük destekçisi bir önceki dönem belediye başkanımız Sayın Mehmet Gönenç sayesinde olmuştur. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra antrenör olarak görevimi layıkıyla yaptığım için görevime devam edebileceğimi düşünüyordum. Ancak işimi nasıl yaptığım değil, herhangi bir kişiye ve kuruma hakaret içermeyen paylaşımlarda bulunsam da, dünyaya bakış açım gibi faktörlerin sporcu kişiliğimin önüne geçtiğini üzülerek gördüm” dedi.

akp-li-bergama-belediyesi-nde-mobbing-devam-ediyor-614627-1.

"ÖĞRENCİ VELİLERİMİN SİYASİ GÖRÜŞLERİNE BAKMADIM"

10 yıl boyunca Bergama'daki çocukların ve gençlerin Bergama'ya ahlaklı, başarılı ve vatanını seven sporcular olarak yetişmesi için çaba ve emek harcadığını belirten Güven; “Bu süreçte hiçbir velimin siyasi ve sosyal konumu benim için önemli olmamıştır. Her siyasi çizgide velim ve sporcum olmuştur. Lakin gelişen süreç içerisinde bana verilmeyen görev iki ayrı antrenöre verilerek 2 kişinin yaptığı işi benim tek başıma yaptığımın da kanıtı ve ispatı olmuştur. Bu süreçte benimle çalışmak istemediklerini açıkça söyleyerek tazminatımı da vererek görevimi sonlandırabileceklerken, bu yola başvurmayıp değişik yöntemler ve taktikler ile mobbing uygulayıp görevimi bıraktırmak için beni zorladılar” dedi.

"BANA YAŞATILAN DİK DURUŞUMUN ÖVÜNÇ MADALYASIDIR"

Güven, “Bana yapılan mobbing, baskı yıldırma gibi davranışların tamamen siyasi çizgime ve değiştirmemi istedikleri ancak, mensubu olmaktan onur duyduğum DİSK sendika üyeliğimi değiştirmememden ve dik duruşuma yönelik sözde cezadır. Anlayamadıkları şey bu sözde cezanın benim onurlu ve dik duruşumun övünç madalyasıdır. Ne yazık ki hep söylemlerinde Peygamber efendimizin 'işi ehline verin' sözüne dem vuranların ne kadar da sünnete uygun davrandıkları da ortadadır. Gelinen bu noktada sürdürmekte olduğum görevimi istemeyerek bırakıp, tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydı ile hukukî zeminde haklarımı arayarak mücadeleye devam ederken, görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Bu süreçte bana destek olan gerçek dostlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bergama Belediyesi Taekwonda Takım Antrenörü Burçin Güven istifasını sosyal medya üzerinden de duyurdu.