Abdülhamid’in torunlarından Nurhan Sultan Osmanoğlu, ‘İstanbul’un fethi’ etkinliğine davet edilmedikleri için iktidarı eleştirdi. Osmanoğlu’na yanıt ise AKP’li Mücahit Birinci’den geldi. Birinci, İstanbul’u kastederek, “Bir aileye ait değildir” dedi. Bu yanıt, AKP’li Birinci ile Abdülhamid’in torunları arasında tartışmaya neden oldu.

AKP’li Birinci ile Abdülhamid’in torunları arasında ‘davet’ kavgası
Fotoğraflar: Twitter

Osmanlı padişahı Abdülhamid’in 4. Kuşak torunu olduğunu söyleyen Osmanoğlu ailesinin bireyleri ile AKP’li Mücahit Birinci arasında “İstanbul’un fethi etkinliğine davet” konusunda tartışma çıktı.

Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olduğunu söyleyen Nurhan Sultan Osmanoğlu, dün Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ‘İstanbul’un fethi’ etkinliğine babasının çağırılmamasını eleştirdi.

Babası Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun etkinliğe davet edilmesini beklediklerini söyleyen Nurhan Sultan Osmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Devletimizin İstanbul'un fethini büyük bir özenle kutlanması halkımızın nezdinde de çok büyük yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak Osmanoğulları'nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik.”

'CUMHURİYET' HATIRLATMASI AKP'Lİ BİRİNCİ'DEN!

AKP’nin MKYK üyesi Mücahit Birinci ise Osmanoğlu’na verdiği yanıtta İstanbul’u kastederek, “Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir” şeklinde yanıt verdi.

Osmanoğlu'nun çıkışıyla Cumhuriyet'i hatırlayan AKP’li Birinci, paylaştığı mesajda, “Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir” dedi.

3 TORUNDAN AKP'Lİ BİRİNCİ'YE TEPKİ

AKP’li Birinci’nin yanıtı Nurhan Sultan Osmanoğlu’nun tepkisini çekti. Mücahit Birinci’ye yanıt veren Osmanoğlu, şu mesajı paylaştı:

"90 yaşında olan Hanedan Ailesi Reisi babam Harun Osmanoğlu'nun fetih kutlamalarına davet edilmemesi hakkında bir paylaşım yaptım. Sureti haktan görünüp, çoğu zaman ‘Osmanlı ve Sultan Abdülhamid’ sevgisinden bahsedenlerin hiç ummadık tepkisi ile karşılaştım. İbretlik.

Bizde her Türk vatandaşı gibi eşit haklara sahibiz. Şahsi bir beklenti içine girmedik. Hanedan Ailesini temsilen bugün davet edilmesi ‘Devlet adabına’ yakışan bir hareket olarak görürdük. Lakin devlet adabını bilmeyenler ne bilsin. Sn. Cumhurbaşkanımız bu kişilerden beridir.”

"O ZAMAN OSMANLI'YI KULLANMAYIN"

Birinci’nin bu yöndeki açıklamasına Abdülhamid’in torunu olduğunu söyleyen diğer ‘Osmanoğlu’ fertlerinden de tepki geldi.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Birinci’nin mesajını alıntılayarak, “O zaman Osmanlı’yı kullanarak siyaset yapmayacaksınız’ ifadelerini kullandı. Osmanoğlu’nun, Twitter’dan yazdığı mesaj şöyle:

“Mücahit bey ne kadar yanlış yazdığınız umarım farkına varırsınız. Osmanlı’yı kullanarak siyaset yapmayacaksınız. Tabii ki üstünlük takvada ama oraya gelen protokolde önemli. Kim var unutmayın, bu ailenin devamı var. Makamlar gelip geçici...”

"RANT KOKAN TAVIR"

AKP’li Birinci’ye bir diğer tepki Nilhan Osmanoğlu’ndan geldi. Mücahit Birinci’yi rant üzerinden eleştiren Osmanoğlu, şu mesajı paylaştı:

“Bu yazıda ki tavrı üzülerek okudum. Sebebi rahmetli babanız Yavuz Bahadıroğlu. Belli ki sizler vefa duygusundan yoksunsunuz lakin bizler değiliz! Babanızın mücadelesini unutmayacağım. Sizi ve vicdanınızı, bu basit kalp kırıklığa verdiğiniz siyasi rant kokan tavrınızla bırakıyorum.”

Twitter- Ekran görüntüsüTwitter- Ekran görüntüsü