AKP’li Aydın Bozdoğan Belediyesi’ne bağlı Bozbel A.Ş’de kadrolu çalışan 88 işçinin işine son verildi. İşten çıkarmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve onlarca işçinin, işten çıkarılacağı ifade ediliyor. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, SGK müfettişlerini ve İçişleri Bakanlığı yetkililerini hukuksuzlukları tespit etmesi için göreve çağırdı. Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’ın 172 işçinin işine son […]

AKP’li Bozdoğan Belediyesi’nde işçi kıyımı

AKP’li Aydın Bozdoğan Belediyesi’ne bağlı Bozbel A.Ş’de kadrolu çalışan 88 işçinin işine son verildi.

İşten çıkarmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve onlarca işçinin, işten çıkarılacağı ifade ediliyor.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, SGK müfettişlerini ve İçişleri Bakanlığı yetkililerini hukuksuzlukları tespit etmesi için göreve çağırdı.

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’ın 172 işçinin işine son verme hazırlığında olduğunu belirten Çankır, CHP örgütleri olarak esefle kınıyoruz. Alın teri ile işini yapan her yurttaşımızın yanında olacağız” dedi.

Çankır sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışan, üreten, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını seçim öncesi belirtenler sözlerini yutmakla kalmamış, vicdanlarda derin yaralar açmışlardır. Biz bu işin takipçisiyiz. AKP zihniyeti yine bilindik kin ve nefret söylemi ile toplumu yerel yönetimler üzerinden ayrıştırıyor. Kamu vicdanı rahat edene kadar bizler mücadelemizi sürdüreceğiz.

Değişen belediyelerde üst kadrolaşmayı öngörebilirsiniz. Ancak 172 işçinin ve çocuklarının ekmeğiyle hangi bahane ile vicdanla oynayacaksınız, kamuoyuna açıklamak zorundasınız.”

Öte yandan AKP’li Altıntaş’ın çıkardığı işçilerin yerine, seçim sürecinde kendisi için çalışan AKP’lileri İŞKUR üzerinden işe alacağı ve Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in bu konuda baskı yaptığı ifade edildi.