AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü darp eden AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ı "Zafer Bey'i bilenler bilir. Beyefendiliği ile iş adamlığı ile naifliği ile bilinen bir insandır" dedi. Turan, "Hüseyin Bey için üzüldük, endişelendik ama Zafer Bey'in de çok sayıda darbı, yaralanması var" iddiasında bulundu.

AKP'li Bülent Turan, İYİ Partili Hüseyin Örs'ü darp eden Zafer Işık'ı savundu: Beyefendiliğiyle bilinir

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Partili Hüseyin Örs'ü darp ederek yoğun bakımda kalmasına sebep olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ı savundu.

"Zafer Bey'i bilenler bilir. Beyefendiliği ile iş adamlığı ile naifliği ile bilinen bir insandır" diyen Turan, Işık'ın da darp edildiğini öne sürerek "Hüseyin Bey için üzüldük endişelendik ama Zafer Bey'in de çok sayıda darbı, yaralanması var" ifadelerini kullandı.

Turan, İYİ Parti'nin Zafer Işık'a ceza verilmemesi nedeniyle yaptığı protestoyu, "AK Parti grup konuşmacıları başladığında birkaç günden beri İYİ Parti grubunun Meclis'i terk ettiğini gözlemliyoruz. Şu an geldiler, baş tacı. Takdir kendilerinin her karara saygı duyuyoruz. Bu tarz konuşmaların Meclis'in teamülüne yakışmadığı kanaatimi kendileriyle paylaşmak istiyorum. Bu kararı tekrar değerlendireceklerini ümit ediyorum. AK Parti de eğer bu tarz devam ederse benzer bir kararı alma hakkını kendinde görecektir. Bunun da Meclis'e yakışmayacağını düşünüyorum" ifadeleriyle eleştirdi.

"KONUŞMACI ARKADAŞ BİZİM GRUBUMUZA LAF ATTI"

Saldırıya uğraması sonucu kalbi duran ve yapılan müdahale ile hayata döndürülen İYİ Partili Hüseyin Örs'ü suçlayan AKP'li Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açmak istemezdim ama eylem devam ettiği için söyleyeceğim: O gün yaşanan tatsız konuları kınadık. Vekilimizi hastanede grubumuz adına ziyaret ettik. O gün 4 AK Parti milletvekili var diyorlar, 30'a yakın İYİ Parti milletvekili AK Parti sıralarına sıfır duruyorlardı. Konuşmacı arkadaş ısrarla konuşmaya başlamadan bizim grubumuza laf atıp, gerginlik yaratıyor.

Ara veriliyor, ara verince üzülerek gördük, çok yoğun hakaretler var. Hüseyin Bey'i ben de tanırım bilirim. O gün gergindi belki, başka bir şey olabilir. Çok ağır ifadelerle grubumuza hakaretler, tehditler etti. Bunun üzerine Zafer Bey kendini kaybederek muhtemelen istemediğimiz, tasvip etmediğimiz o eylemi yaptı. Yoksa Zafer Bey'i bilenler bilir. Beyefendiliği ile iş adamlığı ile naifliği ile bilinen bir insandır. Hüseyin Bey için üzüldük endişelendik ama Zafer Bey'in de çok sayıda darbı, yaralanması var. Hiç bunları duymadık"

NE OLMUŞTU?

Bütçe görüşmelerinin 2'nci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıkmış, AKP'li Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırılmıştı. AKP'li Işık "Zaman zaman Genel Kurul'da böyle şeyler olur. Özür dilemeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı. İYİ Partili Uğur Poyraz, AKP'li Işık hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti.