Birçok kurumdan yüz binlerce lira maaş alan AKP’li bürokratların listesi her geçen gün uzuyor. Türk Telekom’un yeni yönetiminde 5 AKP’li bakan yardımcısı yer aldı. Bu isimler kurumdan 40 bin TL’den fazla gelir elde edecek.

AKP’li bürokratların çoklu maaş listesi uzuyor

Haber Merkezi

Yurttaşlar, derinleşen ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelirken AKP’li bürokratların birden çok kurumdan yüz binlerce liralık maaş alma skandallarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak toptan internet tarife fiyatlarına yüzde 67 oranında yaptığı zammı 2 ay ertelemesiyle gündeme gelen Türk Telekom’un, 31 Mart 2022’de yapılan Olağan Genel Kurulu sonrasında oluşan yönetim kurulu listesinde AKP’li 5 bakan yardımcısının da yer aldığı ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP’li 5 bakan yardımcısının Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bakan yardımcısı olarak 39 bin 537 TL maaş alan isimler, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi olarak da aylık 40 bin 618 TL maaş alacak.

Bu isimlerin toplam kazandıkları maaş ise 80 bin 155 TL olacak. Yönetim kurulu listesinde yer alan bakan yardımcıları şöyle sıralandı: Dr. Ömer Fatih Sayan, Mahmut Gürcan, Cengiz Yavilioğlu, Selim Dursun ve Enver İskurt oldu.

4 milyar 954 milyon 565 bin TL temettü dağıtılacağı açıklanan Türk Telekom’un yönetim kurulu listesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut da yer aldı.

BAKAN YARDIMCILIĞI MAAŞI YETMİYOR

Çoklu maaş alan AKP’li bürokratların listesi her geçen gün uzuyor. Son olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın birden fazla aldığı maaşı alması dikkat çekmişti. Bakan yardımcısı olarak aylık 39 bin 357 maaşı olan Nadir Alpaslan'ın, yönetim kurulunda bulunduğu KuveytTürk’ten aldığı ücretlerle aylık kazancının yaklaşık 313 bin 870 TL olduğu ortaya çıktı. Yavuzyılmaz, Alpaslan'ın kazancını 23 Mart 2022 tarihindeki dolar kurunu ve KuveytTürk 2022 Genel Kurul Tutanağı'nı baz alarak hesapladı. Nadir Alpaslan, 20 Temmuz 2018 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştı.