AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim'de Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde gösterimi yapılacak "Medea’ya Göre Ahlak" oyununu iptal etti. Gerekçe olarak 'içeriğin sakıncalı bulunması' gösterildi. Oyuncu Şenay Gürler, "Sakıncalıymışız. Neden? Çünkü kadın ve ahlak’ı konuşuyoruz, Çünkü kadını yargılayan ikiyüzlü toplumsal ahlak’ı tartışıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Medea’ya Göre Ahlak" oyununu iptal etti: İçeriği 'sakıncalı' bulundu!

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim'de gösterimi yapılacak "Medea’ya Göre Ahlak" oyununu 'içeriği sakıncalı bulunduğu' gerekçesiyle iptal etti.

GalataPerform tarafından yapılan açıklamada, "Medea’ya Göre Ahlak oyunumuzun Bursa Tayyare Kültür Merkezi gösterimi, içeriği sakıncalı bulunduğundan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Bursa'daki seyircilerimizin bilgisine, tekrar görüşmek dileğiyle" ifadeleri kullanıldı.

Oyuncu Şenay Gürler, oyunun iptal edilmesine Twitter hesabından tepki gösterdi.

Gürler, "Sakıncalıymışız. Neden? Çünkü kadın ve ahlak’ı konuşuyoruz, Çünkü kadını yargılayan ikiyüzlü toplumsal ahlak’ı tartışıyoruz. #sansürehayır" dedi.

Özgün Çaban ise oyunun iptal edilmesine ilişkin şunları söyledi: "Sakıncalıyız!!!! Oyunlarımızı oynayamıyoruz, çünkü çok sakıncalıyız!!! Çünkü kadın hakları ve toplumsal ahlakın ikiyüzlülüğü ile ilgili iki kelam ediyoruz!"

OYUN HAKKINDA

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın yazdığı “Medea’ya Göre Ahlak”, Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışmaya açıyor. Yazar oyununu şöyle anlatıyor: "Bir kadın, bir anne ve bir mülteci olarak, bu bakışla "Medea"yı anlamaya çalıştım".

İnsanlığın en eski tartışmalarından "Ahlak" kavramının bir karakter olarak seyirci karşısına çıkaran oyun, izleyenleri cevap aramaya değil daha çok soru sormaya davet ediyor.

Yeşim Özsoy’un yönettiği oyunda 'Ahlak' karakterini Özgün Çoban, 'Medea' karakterini Şenay Gürler canlandırıyor.