AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "2023'te 100 yıllık hesaplaşma olacak" sözleri tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Büyükakın, sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

AKP'li Büyükakın'ın sözleri tepki çekti: "2023'te 100 yıllık hesaplaşma olacak"

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova’da düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı’nda 2023 seçimleriyle ilgili konuşurken skandal ifadeler kullandı.

Büyükakın, açıklamasında, "2023'te yüz yıllık hesaplaşma olacak. İşte o hesaplaşmada Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

Büyükakın, şunları söyledi: "Liderimizin sonuna kadar yanında yer alacağız. Gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz. 7 gün, 24 saat, sokak sokak, kapı kapı insanlarla birlikte çalışacağız. Ve inşallah 2023’te zaferi tekrar biz kazanacağız. Bu zamana kadar vermiş olduğunuz bütün güzel hizmetlerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sürekçe çok daha büyük bir iyi bir çalışma dönemine girmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; ‘Biz kısık sesleriz. Minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım."

BÜYÜKAKIN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Büyükakın'ın "2023'te yüz yıllık hesaplaşma olacak" sözleri tepki çekti.

CHP Kocaeli İl Başkan Harun Yıldızlı, "Cumhuriyeti’nin hiçbir ferdi, hiçbir evladı sizlerin dini ve milli duyguları istismar ederek iktidar saltanatı için bu vatana ihanetlerinizi, en sonunda gerçek duygularınızı açık ettiğiniz 100 yıllık hesaplaşma sözlerinizi unutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti hesap günü geldiğinde sizlerle tek tek hesaplaşacak" dedi.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Gelen tepkilerin ardından yazılı açıklama yapan Büyükakın, kendisini şöyle savundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve vizyonuyla memleketimiz kalkınıyor. Hem bölgesinde, hem de yakın ve uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023’de yüz yıllık hesaplaşma olacak. İşte o hesaplaşmada Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacak mısınız?’ şeklindeki sözlerimi çarpıtma gayreti içine düşen, kendilerine yakın medya kuruluşlarında bu çirkinliği tedavüle sokup algı operasyonu çeken CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’ın amacı bizce malumdur.

Apaçık sözleri çarpıtma acizliğine düşer. Çünkü asıl maksadı kendisine ilişkin iddiaları unutturmak ve dikkatleri kendisi üzerinden uzaklaştırmak için gündemi değiştirmektir. Şahsıma yönelik karalama amaçlı yalan ve iftiradan ibaret söylemlerini düzeltmemesi halinde yasal yollara da başvuracağımı kamuoyuna saygıyla arz ederim."