Twitter'da Sinem Görücü isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda babasının AKP'li Nurettin Canikli'ye tepkisini paylaştı. "Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor" ifadelerini yazan Görücü Canikli'ye ilişkin, "Olayın ciddiyetini görünce telefonla vinç aramaya başlamış o sırada" dedi. Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından açıklama yayınlayan Canikli, "görüntüler çarpıtılarak kurgulanmış öncesi ve sonrası yansıtılmamıştır" ifadelerini kullandı.

AKP'li Canikli depremzedenin tepkisine eline telefon alarak yanıt verdi
Fotoğraf: Twitter

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde en az 2 bin 921 kişinin yaşamını yitirmesine, 15 bin 834 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Yıkımın yaşandığı kentlerde yurttaşlar, enkaz altında kalan yakınlarına ulaşabilmek için yardım çağrılarında bulunmaya devam ediyor.

Yardım için yetkililere seslenen bir yurttaşın da AKP Milletvekili Nurettin Canikli'ye vermiş olduğu tepki sosyal medyada gündem oldu. Depremzedenin yardım tepkisine Canikli eline telefonu alarak yanıt verdi.

Sosyal medyada Sinem Görücü isimli kullanıcı, hesabından yayınladığı videoda babasının Nurettin Canikli’ye sitemini ve tepkisini paylaştı. “Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor” ifadelerini yazan Görücü, Canikli hakkında, “Olayın ciddiyetini görünce telefonla vinç aramaya başlamış o sırada” dedi.

Twitter’da Sinem Görücü isimli kullanıcının paylaştığı videoda Canikli’nin depremin vurduğu Gaziantep Sarıgüllük Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki enkaz alanına geldiği görülüyor. Görücü, dedesinin enkaz altında olduğunu, bölgede yıkılan tek bina olmasına rağmen, arama kurtarma ekiplerinin yetersiz kalmasından yakınıyor.

NURETTİN CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA

Basına yansıyan görüntülerin ve çıkan haberlerin ardından açıklama yayınlayan Nurettin Canikli, videonun çarpıtıldığını söyleyerek, "Sayın İsmail Çataklı'ya mesaj göndermeye çalışıyordum. Öncesinde vatandaşımızın talebini dinledim ve sonra talebini koordinasyon merkezine aktarmaya çalıştığım andaki görüntüler çarpıtılarak kurgulanmış öncesi ve sonrası yansıtılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Canikli'nin açıklaması şu şekilde:

akp-li-canikli-depremzedenin-tepkisine-eline-telefon-alarak-yanit-verdi-1123463-1.