TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AKP'li Hakan Çavuşoğlu, partisinin bayramlaşma etkinliğinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'alçak', CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e ise 'kahpe' dedi.

AKP'li Çavuşoğlu, İmamoğlu ve Özel'e hakaret etti

AKP Bursa İl Teşkilatı'nın bayramlaşma törenine AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu katıldı.

Efkan Ala’nın ardından konuşma yapan Hakan Çavuşoğlu Gezi eylemlerini hedef aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e hakaret etti.

AKP'li Çauşoğlu, AKP'li birçok isim tarafından Gezi Davası'ndan çıkan kararalara tepki gösterdiği için hedefe alınan Özel'e 'kahpe' dedi. İmamoğlu'nu ise paylaştığı bir fotoğraf sebebiyle hedef aldı.

Çavuşoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’de büyük bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun büyük bir aktörü var Kemal Kılıçdaroğlu Yanında da figüranlar çerçevelenmişler sıraya geçmişler. Bu tiyatronun senaristi kurgucusu kim biliyor musunuz? Kandil’in tetikçisi olan siyasi parti olarak geçen HDP’dir. Biz bu durumu anlatmazsak ısrarla bu durumu milletimizin gözlerinden sakınmaya çalışan partiler milletimizi sömürmeye başlarlar.

Gezi süreci üzerinden daha 100 yıl öncesinde Abdulhamit’in yalnızlığı yaşadığı günlerde onu hal etmek için harekete geçen canilerin, hainlerin diliyle konuşup Meclis kürsüsünden meydan okuyanlar var be. Siz Kimsiniz? Siz önce Kandil’in baronlarına size güzelleme yaparken onlara karşı çıkın.

'KİME MESAJ VERİYORSUN?'

İki gün önce Trabzonspor şampiyon oldu kutluyoruz. Bir belediye başkanı adını zikretmek istemiyorum. Kazım Koyuncu’nun resmini koyuyor eski futbolcu Özyazıcı’nın koyuyor ama şehidimiz Eren Bülbül’e sıra geldiğinde Bülbül’ün resmini koyamıyor. Eren filminin aktörünü koyuyor alçak. Kime mesaj veriyorsun? Kime ne söylemeye çalışıyorsun? Biz sana boynumuzu mu eğeceğiz? Kardeşlerim kusura bakmayın doluyuz, biz haklıyız. Gözümüzün içine baka baka yedirmeye çalışıyorlar.

'ERDOĞAN'I YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ...'

Bizim müktesebatımız çok. Adamlar 100 yıllık partiyiz diyorlar. Müktesebatlarında darbeden idamdan bu milletin değerlerine hakaret etmekten başka bir tarih yok. Allah aşkına genetik kodlarına işlemiş. Yine Gezi süreci ile ilgili bir grup başkanvekili çıktı bunun hesabını soracağız diyor. Ey be kahpe adam, bunları söylüyorum açık açık Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayacağız. Sizi yeniden yeneceğiz be.”