AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada Mansur Yavaş’a yönelik düzenlenen yargı komplosuna değindi. Yavaş’a yönelik suçlamalarda bulunan kişinin şantaj, tehdit, çocuk istismarı konusunda suç dosyalarının bulunduğu, bazılarından hüküm giydiği ortaya çıkmıştı. Ömer Çelik, konuyla ilgili “Mansur Yavaş’ın daha önceden dostu olan, şimdi ise ihtilaflı olduğu kişi saygıdeğer bir iş adamı mıdır yoksa kriminal bir kişi […]

AKP’li Çelik’ten Mansur Yavaş’a yanıt

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada Mansur Yavaş’a yönelik düzenlenen yargı komplosuna değindi.

Yavaş’a yönelik suçlamalarda bulunan kişinin şantaj, tehdit, çocuk istismarı konusunda suç dosyalarının bulunduğu, bazılarından hüküm giydiği ortaya çıkmıştı. Ömer Çelik, konuyla ilgili “Mansur Yavaş’ın daha önceden dostu olan, şimdi ise ihtilaflı olduğu kişi saygıdeğer bir iş adamı mıdır yoksa kriminal bir kişi midir Mansur Yavaş’ın iddia ettiği gibi? Bu kişi hakkındaki kararı bahsedilen konularda mahkemeler verecek,” dedi.

Çelik: “İftira, tezgah gibi birtakım siyasi manipülasyonlar bizim siyasi yapımızın kapısından içeri giremez, tam tersine bunlarla mücadele eden bir kadroyuz. Olay mahkemelere intikal etmiş. Biz hakim, savcı değiliz,” iddiasında bulundu.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Çelik, “AK Parti’nin Mansur Yavaş diye bir meselesi yok. Mansur Yavaş, CHP, Kılıçdaroğlu ve ittifak içinde o adaylığa destek verenlerin meselesidir. Bu konuların mahkemede de görüşülmesi, kamuoyunun önünde daha açık ve net bir şekilde konuşulması için dava açma sözünden sakın geri adım atmasın. Bu davayı heyecanla beklediğimizi ifade etmek isterim,” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

“Hangi açıklaması doğrudur Yavaş’ın? Mahkeme önünde söylediği açıklaması mı, basın yayın organlarının önünde söylediği mi doğrudur? Bu konunun net bir şekilde açıklığa kavuşturulması gerekir.
Hiçbir şeye cevap vermeden mağdur edildiğini iddia etmek, basit bir kurnazlıktan başka bir şey değil. Akılla, mantıkla, temiz bir Türkçeyle tutarlı bir şekilde cevap verilebilir. Kendine güveni olan bir siyasetçi bunu rahatlıkla ortaya koyabilir. Bunun yerine birtakım çirkin cümlelere başvurmanın bir alemi yoktur. Onun sadece örtbas etme faaliyeti olduğu açıktır. “

Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Necmettin Kesgin’in suç dosyalarını açıklamış ve AKP’li Ömer Çelik’in Kesgin için ‘saygın iş adamı’ ifadelerini kullandığını vurgulamıştı.