AKP'li Ömer Çelik, TSK komuta kademesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti TSK'nın komuta kademesine hakaret edecek şekle ulaştı. Hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

AKP'li Çelik, TSK komutanlarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"Demokrasilerde bütün kurumlar eleştirilebilir. Bütün siyasiler ve kurumlar eleştiriye açıktır" diyen Çelik, "Eleştiri ile hakaret arasında çizgi vardır. Sayın Kılıçdaroğlu defalarca yaptığı gibi dün de vahim sözlerle TSK'ya saldırarak, komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Çelik, şöyle devam etti: "Bu sözlerin Sayın Kılıçdaroğlu'ndan gelmesi şaşırtıcı olmadı. Vatandaşları, esnafı, öğretmenleri tehdit eden Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti TSK'nın komuta kademesine hakaret edecek şekle ulaştı. Hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez. Kılıçdaroğlu'nun 'Ortadoğu'nun bol apoletli generalleri' demesi utanç vericidir. Böyle bir zihniyet arıyorsa kendi zihniyetine bakmalıdır."

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar" sözlerine ilişkin de konuşan Çelik, "Vesayetin yeni bir güncellemesidir bu. Önerdikleri model eski sıkıntıları yeniden gündeme getirecek tuzaklar taşımaktadır. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil atanmış bir cumhurbaşkanı istedikleri ortaya çıkıyor. Altılı Masa'nın onayı olmadan cumhurbaşkanı hareket edemeyecek demek demokrasiye felç etmektir" ifadleerini kullandı.

"Türkiye için önerdikleri sistem altılı eş başkanlık sistemidir" diyen Çelik, şöyle devam etti: "Bunun için milletten bir onay alınmış mı, bu soru büyük bir şekilde açıkta durmaktadır. Altılı Masa'yı destekleyenler tarafından da absürt bulundu. Bu bir vesayet güncellemesinden başka bir şey değildir. Şimdiden ilan edecekleri adayı etkisiz eleman olarak ilan edecekler. Demokrasimizi tamamen felç edecek bir sitemdir. Ortada kuvvetler ayrılığı yoktur. Son derece sakıncalıdır."

SURİYE İLE GÖRÜŞME

Suriye ile görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin soruya yanıt veren Çelik, "Bu diyaloğun sağlanmasında Rusya'nın arabuluculuğu sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılandı. Önemli olan kendi doğal ritmi içerisinde ilerleyebilmek. Acele olmasına da gerek duymuyoruz. Dışişleri bakanlarının görüşmesi için çalışma yapılıyor. Sonrasında liderler düzeyinde görüşme için ajanda oluşturulacak. Takvim öngörmüyoruz, çalışma devam ediyor."

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'ne katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Amerika'dan İngiltere'ye, oradan Almanya'ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor" diyerek hedef almıştı.

Erdoğan'ın CHP Lideri'ni hedef alan sözlerini TSK komutanlarının alkışladığı görülmüştü.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuya ilişkin TSK komuta kademesine tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Erdoğan yine bildiğimiz Erdoğan'dı. Öyle bir noktaya geldi ki zavallı, kendi trollü oldu. Ama devleti ne kadar çürüttüğünün bir göstergesi de dün yaşandı. Devletin çürdüğünü de gösterdi. Yalanlı, dolanlı küfürlerini alkışlayan kurmay askerler...

Açık ve net söylüyorum, etrafınıza siyaset koridolarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla hayır gelmez. Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek. Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına Perinçek'e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı, beraber olsunlar."