AKP'li Cevdet Yılmaz, "Dünyada da yavaş yavaş dengeler oturdukça, Türkiye inşallah fiyat artışı meselesini de aşacak." dedi.

AKP'li Cevdet Yılmaz: 4 lira olan elektrik faturasının 3 lirasını devlet ödedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP'li Cevdet Yılmaz, AKP Bingöl İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "4 lira olan faturanın 3 lirasını devlet ödedi, 1 lirasını vatandaşa yansıtmış olduk," dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçen sene yağmur, kar olmayınca barajlarımız dolmadı. Barajlardan hidroelektrik üretemedik. Hidroelektrik en ucuz elektriktir. Bu maalesef azaldı Türkiye'de. Azalınca neyle ürettik enerjiyi, mecburen doğal gazla. Doğal gazı aldık yurt dışından, doğal gaz çevrim santrallerinde enerji ürettik, toplumumuz elektriksiz kalmasın diye. Aynı süreçte dünyada kuraklığın da etkisiyle, doğal gaz fiyatları aldı başını gitti. 150 dolar civarında olan dolar bir ara 1500-2000 dolarlara çıktı. Çılgınca bir artış oldu, bu bizim elimizde olan bir şey değil. Biz ne yaptık ama buradaki yüksek fiyatın vatandaşımıza yansımaması için milli bütçeden tam 100 milyar lira elektriğe, doğal gaza sübvansiyon verdik. 4 lira olan faturanın 3 lirasını devlet ödedi, 1 lirasını vatandaşa yansıtmış olduk. Bu inşallah hep olmayacak. Bu sene inşallah kar, yağmurla hem tarımımıza bereket gelecek hem de barajlarımız dolacak, enerjiye bunun çok ciddi katkısı olacak. Dünyada da yavaş yavaş dengeler oturdukça, Türkiye inşallah fiyat artışı meselesini de aşacak."