AKP’li Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sınırının 100’e çıkarılacağını iddia etti. Demiröz, “Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” diye konuştu. Demiröz, bu konuşmanın ardından yanlış anlaşıldığını iddia ederek, ‘100 il müjdesinin’ olmadığını söyledi.

AKP’li Demiröz, '100 il müjdesini’ geri çekti: Önce 'hazırlıklı olalım' dedi, sonra reddetti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılması için bir çalışma olduğunu iddia etti. Demiröz yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” ifadelerini kullandı. Daha sonra bir mesaj paylaşan Demiröz, bu yöndeki konuşmasının yanlış anlaşıldığını savundu.

AKP'li Demiröz, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türki Cumhuriyetler ile diğer ülke liderlerinin de 25-26 Ağustos'ta Ahlat'a geleceğini söyledi.

Ahlat’taki Saray’ın yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşke ve misafirhaneler yaptıklarını da kaydeden Demiröz, "Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim" diye konuştu.

“MÜJDEYİ” GERİ ÇEKTİ

Demiröz, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, bu konuşmaların yanlış yansıtıldığını iddia etti. AKP’li Demiröz, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysa ki konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir” ifadelerini kullandı.