AKP Grup Başkanvekili Mustafa Eliştaş, "EYT mağduriyetini bu millete hediye edenin Yaşar Okuyan ile Kemal Kılçdaroğlu" olduğunu savundu.

AKP'li Elitaş: EYT mağduriyetinin sorumlusu Kılıçdaroğlu

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Eliştaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2020 yılında koronavirüsle birlikte dünyanın sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Elitaş, "Dünya çok büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya. Pandemi hiç beklemediğimiz bir hadiseydi. Böyle bir olayla da dünya hiç karşılaşmamış. Belirli ülkelerde var olan ve ülkelerin birbirlerine yardım ettiği bir süreçti ama bu pandemi sürecinde dünya ortak bir hareketle kapanmaya başladı. 1 seneye yakın bazı sektörler sınırlı zamanlar kapandılar. Üretim azaldı. Sonra pandemi bittikten sonra Temmuz 2021 veya Haziran 2021'den itibaren ülkeler açılmaya başlayınca stoklar erimeye başladı. Stoklar bittikten sonra ham maddeye ihtiyaç oldu. Mal talebinin ortaya çıkmasıyla beraber aşırı fiyat artışları gündeme geldi. 250 dolarlık hurda fiyatı bin dolara çıkmıştı. Petrol fiyatları 140 dolarlar civarına gelmişti. Ülkeler gelecek günlerde lazım olur diye depolarını artırmaya çalışıyorlar. Dünyada akaryakıt falan depolanabiliyor ama elektrik depolanamıyor. Elektriğin depolanması için gayret sarf ediyorlar” dedi.

Enflasyona değinen Elitaş, “Aralık 2022’de artık enflasyon hızlı bir şekilde aşağı düşmeye başlayacak. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında daha düşecek. Normalleşmeyle birlikte artık fiyatlar sabit olursa bizim enflasyonumuz daha da aşağı gitmeye başlayacak. Şimdi “enflasyon düştüğünde 4 TL olan ekmek fiyatı 1 TL’ye mi düşecek” diyorlar. Enflasyon 4 TL’lik ekmeğin 4 lira 10 kuruşa çıkması demek. Enflasyonun sabit olması demek 4 TL’lik ekmeğin 4 TL’de kalması demek. Enflasyonun düşmesi 4 TL’lik ekmeğin 3.5 TL’ye düşmesi anlamında değil. Vatandaşlarımız bu anlamda değerlendirmeleri gerekiyor. Aralık ayından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüş ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

EYT'NİN SEBEBİ KILIÇDAROĞLU'YMUŞ

EYT konusuna değinene Mustafa Elitaş, “Vedat hocamız ekibiyle birlikte uzun zamandır çalışıyor. En son yaptığı açıklamada da “Son halini vermek üzereyiz” diye ifade ettiler. Cumhurbaşkanımıza arz edecekler. Cumhurbaşkanımız da “uygundur” dediği takdirde meclise gelecek. Biz o teklifi Cumhur İttifakı olarak dinleyeceğiz ve ete kemiğe büründüreceğiz. Anayasaya göre kanun teklifi vermek sadece vekillerde olduğu için ilgili bakanlık parlamentoya anlatacak. Bir milletvekili arkadaşımız çalışacak ve gruplar imza atacaklar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Elitaş, “EYT'yi bu millete hediye eden Yaşar Okuyan ile Kemal Kılçdaroğlu'dur. Yasalar bürokratlar tarafından hazırlanır. SSK ile ilgili bir kanun çalışmasını SSK genel müdürü Kılıçdaroğlu'nu by pas ederek yapmamışlardır. Kılıçdaroğlu da 2000 yılına kadar SSK genel müdürüydü. Ondan sonra 2002 yılında milletvekili olmak için istifa etti. O kanunun hazırlanmasında muhakkak onun da katkısı var. Bugün EYT'nin sorumlularından en başta o, fikir sahibi olarak onu savunan da Yaşar Okuyan. Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde ortaya çıkan bir iş. Şu anda da EYT diye ifade etmeye çalışıyorlar. Bu sorunu inşallah biz çözeceğiz." dedi.