AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un FETÖ'nün siyasi ayağı iddialarına ilişkin gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Elitaş, "6 kişi adına Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AKP'li Elitaş: İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunacağız

AKP'li Mustafa Elitaş, avukatların 6 kişi adına eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski CHP'li vekil Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Elitaş, "Gerekçe dilekçemizi hazırladık. Avukat arkadaşlarımız öğleden sonra hem Dursun Çiçek hem de İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak. Biri iftira, birisi de hakaretten" dedi.

AKP'li Elitaş, "Parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi düşünmesi gerekir. Parlamentoyu bombalayan bir terör örgütünü yeni gördük. Parlamentoyu susturmak için yapılan bir icraat olduğunun görünmesi gerekir" diye konuştu.

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Başbuğ, geçen hafta katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkar olur. Bunun yargının çıkarması ve siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım. 26 Haziran 2009'da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran'ı 26'sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok, biz bundan 26 Haziran sabahı 2009'daki toplantıda haberimiz oluyor. Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada ‘AK Parti ile cemaati bitirme planı’ algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz bir olay yakalamıştık Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı, tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN VEKİLLERE 'DAVA AÇIN' TALİMATI VERDİ

Erdoğan partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Eski bir genelkurmay başkanı, kendisini gayet iyi tanırım. Meclisimizi itham altında bırakan açıklamalar yaptı. Süratle hepiniz dava açmalısınız. Anayasa buna amir. Meclis'in yasama yetkisini bir kişinin yere çalmaya hakkı yoktur. Bu açıklamalara CHP ve diğer partilerden kimileri destek vermiştir. Daha önce aksi karar almalarına rağmen. FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması Meclis'e saygısızlıktır. Vesayet döneminin hevesi olan bu yaklaşımın desteklenmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur. Bu boru göstermeye benzemez" demiş ve "2009 yılında Meclis'te görev yapmış tüm arkadaşlarımızın hemen dava açarak, parlamentonun onurunu savunacaklarına inanıyorum" şeklinde konuşmuştu.