AKP'li Mustafa Elitaş, seçim tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, "Depremden önce sayın Cumhurbaşkanımız '10 Mart tarihinde açıklama yapabilirim' diye bir ifade kullandı, bizim için şu andaki durum bu" ifadelerini kullandı.

AKP'li Elitaş'tan seçim açıklaması: Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı, 'Bizim için şu an durum bu' dedi

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Elitaş açıklamasında, "TBMM 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm Milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM calışmalarına 28 Şubat'a kadar ara verildi" dedi.

"Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor" diyen Elitaş, şunları söyledi: "İlk gündem maddemiz EYT. Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar, çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLE İLGİLİ BİR KONU HENÜZ GÜNDEMİMİZDE YOK"

Seçim tarihi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Elitaş, "Seçim ile ilgili bir konu henüz gündemimizde yok ama maalesef iki hafta önce herhalde siyasi partilerden birisi 'Seçimden kaçamazsınız' çeşitli beyanatlar verildi, çeşitli yazılar yazıldı. Milletin depremle boğuştuğu bir dönemde seçimin gündeme getirmek vicdani değil, ahlaki değil diye düşündüğümüzden dolayı o ana kadar hiçbir açıklama yapmadık" ifadelerini kullandı.

"Şu anda da o konuyla iligli bir süreç değil. Önce Malatya'daki yaşadığımız 5.6 büyüklüğündeki depremin nasıl hallolacağı ile ilgili mesele varken bugün bizim seçimle ilgili bazı konuları gündeme getirmemiz doğru değil" diyen Elitaş, şöyle devam etti:

"Seçimin nasıl alınacağı kararı verilir. Ya sayın Cumhurbşakanı seçim kararı alacak ya Parlamento seçim kararı alacak ya da Seçim Kanunu gereğince Yüksek Seçim Kurulu takvim içerisinde bunu değerlendirilecek."

"Depremden önce sayın Cumhurbaşkanımız '10 Mart tarihinde açıklama yapabilirim' diye bir ifade kullandı, bizim için şu andaki durum bu" ifadesini kullanan Elitaş, şunları kaydetti:

"Seçimlerin Yüksek Seçim Kurulu vasıtayısyla erteletmeye çalışıyor diyen insanlar ya akıl tutulmasıyla karşı karşıyalar ya da kötü niyetliler. Öyle bir olağanüstü senaryo üretiyorlar ki hayretle izliyorum. Siyasi partilerde görev yapmış, bizim partimizde de görev yapmış, yıllarca parti genel başkanlığı yapanlar da dahil olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu Vasıtasıyla seçimleri erteletmek istiyorlar diye şeytanın bile aklına gelmeyecek şey, şeytani düşünceler içerisinde bulunanların aklından çıkmıyor."