AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmadaki sözlerine AKP’nin eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'den yalanlama geldi

AKP'li eski başkan da Erdoğan'ı yalanladı


AKP’nin eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın dün belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmayı işaret ederek, "İşini yapan, siyaseti, belediyenin içine sokmayan insanların ekmeği ile oynamak yanlış. Ancak, aynı işlemin 2014'te Gaziantep Belediyesi'nde de yapıldığından haberi yok sanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, 29 ilin büyükşehir belediye başkanıyla Saray'da bir araya gelmişti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu isim vermeden hedef almış ve "Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz" demişti.

Erdoğan ayrıca, "BB'de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadık, yerinden aşından etmedik" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN'A HATIRLATTI

AKP’nin eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2014 yılını hatırlatırken, İBB'de yaşananların aynısının o dönem Gaziantep Belediyesi'nde de yaşandığını belirterek şunları yazdı:

"Sn. Cumhurbaskanımız, Belediyelerdeki işten çıkarmalara tepki gostermiş. Yürekten katılıyorum. İşini yapan, siyaseti, belediyenin içine sokmayan insanların ekmeği ile oynamak yanlış. Ancak, aynı işlemin 2014'te Gaziantep Belediyesi'nde de yapıldığından haberi yok sanıyorum" derken, "Sn Cumhurbaşkanım. 2014 mahalli idare seçimleri sonrası, Gaziantep Belediyesi'nde de, emsali görülmemiş bir çalışan kıyımı uygulandı. Yılların mühendisleri, daire başkanları vs. keşke, bugünkü hassasiyetinizi, o gün de gösterseydiniz. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım."