AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in görevden alınması üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e tepki gösterdi, istişare yapması çağrısında bulundu.

AKP'li Fakıbaba'dan Milli Eğitim Bakanı Özer'e tepki

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in görevinden alınmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, görev değişikliklerinde istişare yapma çağrısında bulundu. Fakıbaba, “Gidenin neden gittiğini, gelenin nasıl geldiğini bilmediğimiz bir kararı halkımıza izah etmemizin zorluğunu sizinle paylaşmak istedim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına Mahmut Özer'in atanmasının ardından il müdürlerindeki görev değişiklikleri devam ediyor.

Hatay, Bursa, Kocaeli, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş Kayseri, Ağrı, Sivas, Sakarya, Samsun il milli eğitim müdürlerinin değişiminin ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer de görevden alınarak yerine Konya Maarif Müfettişi Fevzi Kurt atandı.

İsmail Yapıcıer’in görevden alınmasına tepki gösteren Şanlıurfa AKP milletvekili Fakıbaba, atamalarda milletvekillerinin görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Fakıbaba şunları yazdı:

"Şanlıurfamızın çok önemli eğitim sorunları olduğunu biliyorsunuz. Bu sorunların çözümü adına atılacak her adım, şehrin milletvekili olarak bizim için de çok önemlidir. Çünkü halkımıza karşı sorumlu olan ve hesap veren milletvekilleridir. Şehrimizin ciddi eğitim sorunlarını çözmek adına; Milli Eğitim Müdürlüğü değişikliği de dahil atılacak adımlarda milletvekili olarak bizimle de istişare etmek ve sorumluluk paylaşımı hepimizin yararına olur. Gidenin neden gittiğini, gelenin nasıl geldiğini bilmediğimiz bir kararı halkımıza izah etmemizin zorluğunu sizinle paylaşmak istedim.”