CHP’li başkan döneminde yapılan saat kulesini, “Rumların çan kulesine benziyor” diye kaldıran AKP’li Giresun Belediyesi, şehre estetikten yoksun yeni bir saat kulesi ‘kazandırdı’.

AKP’li Giresun Belediyesi, eskisini kaldırıp şehre estetikten yoksun yeni bir saat kulesi kazandırdı

Giresun’da Bulancak Durağı mevkiinde AKP’li belediye yönetiminin 'çan kulesine benziyor' diye kaldırdığı saat kulesinin yenisi açıldı.

Düzenlenen törene Giresun Valisi Enver Ünlü, AKP Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Belediye Meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

‘Saat kulelerinin şehrin estetiğinde ve vizyonunda önemli yer tuttuğunu’ belirten Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Şehrimizin kimliğinde çok önemli bir yer tutan ve hayata geçirdiğimiz şehir girişi ve meydan düzenlemesi kapsamında saat kulemizin de açılışını yapıyoruz” dedi. Şenlikoğlu, saat kulesinin şehre ve meydana ‘güzel bir estetik’ kazandıracağını iddia etti.

Yapılan konuşmanın ardından Selçuklu yıldızı desenli, 3.24 metre kare taban alanı ve 7 metre yükseklik ölçülerine sahip olan saat kulesinin kurdelesi Vali Enver Ünlü, Milletvekili Kadir Aydın ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından çözülerek açılış yapıldı.

ESKİ KULEYİ BEĞENMEMİŞLERDİ

Giresun eski belediye başkanı Kerim Aksu döneminde inşa edilen saat kulesi yıkılmıştı.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.