AKP’li Haliliye Belediyesi, ‘Gurur tablosu’nda belediyenin gençlik merkezinde sınava hazırlanan kimi öğrencilerin "İTÜ Tıp’ı kazandığını" duyurdu. İTÜ’de tıp fakültesinin olmaması nedeniyle belediye sosyal medyada alay konusu olurken, Haliliye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin yanlış bilgi vermesi nedeniyle böyle bir afişin hazırlandığı öne sürüldü.

AKP’li Haliliye Belediyesi, öğrencilerin olmayan fakülteyi kazanmasıyla gurur duydu

HABER MERKEZİ

Urfa’daki AKP’li Haliliye Belediyesi, sosyal medyada ilginç bir afişle gündeme geldi.

Belediyenin “Gençlik merkezlerimizin gurur tablosu” başlığıyla sokaklara astığı afişte, bazı öğrencilerin “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tıp Fakültesi’ni” kazandığı iddia edildi. İTÜ’de tıp fakültesinin bulunmadığını belirten sosyal medya kullanıcıları, belediyeyi mizahi yorumlarla tiye aldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, yanlışın ‘öğrencilerin hatalı bilgi vermesinden’ kaynaklandığını savundu.

Çiçek paylaşımında, “Öğrencilerin sehven yapmış olduğu hatalı bildirimden dolayı bir yanlışlık olduğu belirtilmiştir. Öğrencilerimizin yerleştirme belgelerini kontrol edebilirsiniz” dedi.

İlginç afişten öğrencileri sorumlu tutmaya çalışan Çiçek, belediye yetkililerinin İTÜ'de tıp fakültesi olmadığını bilmemesine ilişkin ise herhangi bir özeleştiri vermedi.

İKİ ÖĞRENCİ ÖZEL ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞ

Ayrıca Çiçek, paylaşımında öğrencilerin hangi bölümleri kazandıklarını gösteren ekran görüntülerine de yer verdi.

Bu paylaşıma göre “İTÜ Tıp Fakültesi’ni kazandığı” ilan edilen gençlerin Harran Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin tıp fakültelerine yerleştikleri görüldü.

‘Özel okul’ statüsündeki İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin burssuz olarak ücretli şekilde, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin ise “yüzde 25 indirimli” okuyacağı görüldü.