AKP’li eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin İslamcı Hüdayi Vakfı’na içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu binayı tahsis ettiği ortaya çıktı. “Kadıköy Gençlik Merkezi” adı altında yapılan projenin maliyetinin 9 milyon 338 bin TL olduğu öğrenildi

AKP’li İBB, binayı dinci vakfa verip sakladı

İSMAİL ARI

AKP’li eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin gençlik merkezi adı altında yapılan yurt binasını İslamcı Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verdiği ortaya çıktı. İhalesi 2014 yılında yapılan Kadıköy Gençlik Merkezi inşaatı projesi tamamlandığı tarih olan 2017 yılında Nakşibendi Tarikatı’na bağlı olan Hüdayi Vakfı’na verildi. Yurt aynı yıl “Dersaadet Avrasya Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu” adı altında kullanılmaya başlandı.

Toplam inşaat alanı 8 bin 100 metrekare olan Hüdayi Vakfı yurdunun tesisinde “yarı olimpik yüzme havuzu” bulunduğu öğrenildi. Tek kişilik ve üç kişilik odalardan oluşan yurt içinde 103 kişilik konferans salonu da yapıldı.

AKP’LİLERİN YALANI ORTAYA ÇIKTI

İBB’nin AKP’li eski yönetimi tarafından hazırlanan 2018 yılı STK, Okul ve Yurt Faaliyet Raporu’nda Hüdayi Vakfı’na bugüne kadar bina tahsisi yapılmadığı belirtilmişti.

İhalesi 2014 yılında yapılan ve 2017 yılında tamamlanan proje İBB’nin 2018 yılında hazırladığı rapora göre ortada yok. Raporda yurdun ‘Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Üst Yapı Projeler Müdürlüğü’ bünyesinde “hazırlanan yurt projeleri arasında” bulunduğu belirtilmişti. Raporda ‘gelecek dönemlerde’ hazır hale getirilecek yurt aslında bir yıl önce vakıf tarafından kullanılmaya başlanmış.

MÜLAKAT YAPILIYOR

Kadıköy’ün Merdivenköy semtinde bulunan Dersaadet Öğrenci Yurdu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre öğrenci alımı mülakatla yapılıyor. Mülakatta hangi konuda sorular sorulduğuna ilişkin bir bilgiye yer verilmiyor. Öğrenci yurdunun internet sitesinde yer alan gayemiz kısmında ise kurumun amacı şöyle açıklanıyor: “Amacımız değerlerimizi benimsemiş profesyonel ve gönüllü çalışanlarımızla, öğrencilerimizin ‘ahsen kıvamı’na (en güzele) erişmelerine vesile olmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için de ilim, irfan, beceri ve hizmet merkezli çalışarak planlar, programlar, projeler yapmak, organizasyonlar düzenlemek, bu doğrultuda eserler ortaya koyup insanlığa faydalı şahsiyetler yetiştirmektir.”