TBMM Genel Kurulu’nda İBB’den aldığı milyonluk burs tartışılan AKP’li Ravza Kavakçı Kan, “Usulsüzlük bunun neresinde?” diye sordu. Kavaçkı, milletvekilliği bitince İBB’deki zorunlu hizmetini tamamlayacağını savundu.

AKP'li İBB’den milyonluk burs alan AKP'lilerden Kavakçı: Usulsüzlük bunun neresinde?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan arasında, TBMM Genel Kurulu’nda; Kavakcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi ile ilgili polemik yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin geçici 1. maddesi üzerinde söz aldı. Ağbaba, konuşması sırasında; AKP’li milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakcı ile AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’ın fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğrafı gösterdi.

Ağbaba şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir alım var, kadro var, para var, ek bütçe var ama ne yok fakir fukara için torpil yok. 2 milletvekili yazı yazıyor ‘Yakınlarıma, akrabalarıma öncelik tanıyın’ diyor. Mülakatta dayısı olmayan herkes elenmiş. Mülakatta dayın yoksa devlet kademesine giremiyorsun. Bakın ne diyor milletvekili ‘Hemşehrilerimin kurumunuzda girecek mülakat sınavında yardımlarınızı bekliyorum’ diyor. Bu çocukların hakkını gasp edecek kadar insanlar utanma duygusunu kaybetmişler. Devletin her kademesinde mülakat var, AKP’li vekil bulamıyorsan devlete giremiyorsun, sana oy vermiş olsa bile giremiyorsun, kim olması lazım yeğenin olması lazım.

“EKREM İMAMOĞLU BALIK YEMİŞ AMA HARAM YEMEMİŞ”

Şu resme iyi bakın diyorsun ya günlerden beri Ekrem İmamoğlu balık yemiş, Ekrem İmamoğlu balık yemiş ama haram yememiş, haram yememiş. Şu tabloya bakar mısınız, bunlar nasıl şanslı insanlar, bakın bu tabloya. Çıkın yalan deyin, burs almadık deyin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi parasıyla okumadık deyin. Oradan bağıracağınıza bunlara itiraz edin. Utanın, hala bunu savunuyorsanız. İBB’yi babanızın çiftliği gibi yönettiniz. Sadece bu değil, siz de İBB’nin makam araçlarına bindiniz mi? Onun için mi bağırıyorsunuz. İBB makam aracına AK Parti Gençlik Kolları Başkanı biniyor, kadın kolları başkanı biniyor, AK Parti’nin yönetimi de biniyor.”

“USULSÜZLÜK BUNUN NERESİNDE ONU DA BİLMİYORDUM”

Kavakcı ise şöyle konuştu:

“Biraz evvel Sayın Ağbaba üç tane çok da özel seçilmiş fotoğrafı buradan göstererek haram yememiş iddiasında bulundu. Haram yememiş deyip yedi demek istedi. Kimin haramın yiyip yemediğini gayet ne biliyoruz. Ben çalışıp burs almanın ve bursun neticesinde doktora yapmanın kanun dışı olduğunu bilmiyordum, bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlük bunun neresinde onu da bilmiyordum. Günlerdir sosyal medyada aylardır farklı yerlerde bağırıyorlar, usulsüzlüğü göstersinler, usulsüzlük yok. Bir İBB’de 1994’ten itibaren Akbil projesinde çalışmış bir mühendis olarak belediye burslu olarak doktora ve yüksek lisansa göndermek istediğini e-maille duyurduğunda bütün çalışanlar gibi ben de başvurdum, kabulümü aldım. Doktoramı tamamladım, 4 üzerinden 4 ile tamamladım. Mecburi hizmetimin eksik kalanını da milletvekilliğim bittiği gün tamamlayacağım. Haram yedi diyemezsiniz.”

“ALMIŞ OLDUĞU BURS BURS DEĞİL BİR SERVET”

Ağbaba ise kürsüden şu yanıtı verdi:

“Ben şimdi Sayın Kavakcı’nın bu bursu alırken kimle yarıştığını merak ediyorum, kimleri geçti, kaç puanla bu bursu aldı merak ediyorum. Ayrıca almış olduğu burs burs değil bir servet. Bakın almış olduğu para 2 milyon 161 bin 291 TL. Kimle yarışmış, hangi puanla almış bunu merak ediyorum. Bu bursu tamamen bir siyasetçiye, siyasi partiye yakınlıktan dolayı alınmış. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

NE OLMUŞTU?

AKP döneminde İBB'den 34 kişiye toplam 61 milyon 499 bin 893 TL burs verildiği tespit edilmişti. Burs alanlar arasında AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da bulunuyor. İBB, 155 bin dolar ve 59 bin liralık burs ödemesi yapılan Ravza Kavakçı Kan hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

(ANKA)