İBB Meclis Üyesi AKP’li Amine Cansu Kaba, partisinden istifa etti. Kaba, istifa gerekçesini, “Makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır” sözleriyle açıkladı.

AKP’li İBB meclis üyesi partisinden istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, partisinden istifa etti. Partisinden ayrılma gerekçelerini de sıralayan Kaba, AKP'nin adaletten uzaklaştığını ve makam sahiplerinin liyakatsız olduğunu söyledi.

Kaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Partimden ayrılma sebeplerim; makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır” ifadelerini kullandı.

Kaba, şunları söyledi:

"Mahalle Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak baslayıp, Üsküdar Kadın Kollaı yönetiminde görevyaptığım, Üsküdar İlçe Başkanı Yardımcısı olarak çalıştığım, Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini üstlendiğim Ak Parti'den bugün itibariyle istifa ediyorum.

19 yaşında, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır."