İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, AKP'li İBB yönetiminin Mart 2019’da yerel seçim öncesi 10 kilometrelik Eminönü-Alibeyköy tramvay hattına sadece 800 metre ray döşeyip deneme sürüşü yaptığını söyledi. Subaşı, “Ray yok, trafo yok, 2 tane vagonla neyin test sürüşünü yaptınız?” diye sordu

AKP'li İBB yönetiminin seçim oyunu ortaya çıktı: Ray döşemeden test sürüşü yapmışlar

İBB Meclisi Aralık ayı oturumunda konuşan İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, AKP'li İBB yönetimi döneminde deneme sürüşü yapıldığı iddia edilen Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı inşaatıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

10 kilometrelik hattın sadece 800 metresine ray döşenip yerel seçim öncesi alelacele deneme sürüşü yapıldığını bildiren Subaşı, “Bunu test sürüşü diye bize anlatıyorlar. Sosyal medyadan da biz o test sürüşünü 19 Mart’ta yapmıştık diye bize akıl öğretiyorlar” dedi.

İBB Meclisi Aralık ayı birleşimlerinin ilki dün Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Soru önergelerinin alınmasının ardından önce Grup Başkanvekilleri konuşmalarını yaparken, daha sonra önergeler komisyonlara havale edildi.

"İSTANBUL’DA SEFER SAYISI AZALTILMADI"

İstanbul’da ulaşım sefer sayılarının azaltıldığına dair getirilen iddiaya yanıt veren İBB CHP Meclis Grup Sekreteri Mesut Kösedağı, “İstanbul'da pandemi döneminde yolculuk sayıları yüzde 80 düşmesine rağmen ulaşımda sefer sayısı azaltılmamıştır. Algı oluşturmak doğru değil” yanıtını verdi. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da, yine AKP sıralarından İstanbul’un su sorununa dair getirilen eleştirilere yanıt verdi. Balyalı, “Seçimden önce İstanbul'un su sorununu 2070'e kadar çözdük diyorlardı. Demek ki kamuoyuna doğru bilgi vermemişler. Hem Kanal İstanbul'u yapmak istiyorlar, hem de su havzalarını konuşuyorlar. Kanal İstanbul'a sonuna kadar karşıyız” dedi.

“RAY YOK NEYİN TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPIYORSUN!”

Gruplar adına konuşan İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, AKP'li İBB yönetimi döneminde deneme sürüşü yapıldığı iddia edilen Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı inşaatıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. CHP’li Subaşı, “Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının 19 Mart 2019’da bir test sürüşü yapılmış. İnanın Nasreddin Hoca fıkrası gibi. 31 Mart’ta seçim var. Seçim için göstermelik bir test sürüşü yapıyorlar. Fakat neyin testini yapıyorsun! Elektrik yok, trafo yok, istasyon yok, raylar yok. 800 metre ray döşenmiş, 2 tane vagon getirmişler, test sürüşü diye görüntü vermişler. Vagonları 800 metre götürmüşler. O görüntülerle büyük işler beceriyoruz havalarında bu işin propagandasını yapmışlar. Sonra vagonları tekrar Bursa’ya götürmüşler çünkü vagonlarda da eksiklik var. Bunu test sürüşü diye bize anlatıyorlar. Sosyal medyadan da biz o test sürüşünü 19 Mart’ta yapmıştık diye bize akıl öğretiyorlar” dedi.

akp-li-ibb-yonetiminin-secim-oyunu-ortaya-cikti-ray-dosemeden-test-surusu-yapmislar-817028-1.
Fotoğraf: İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı

“AKP'NİN BATIŞINI KEYİFLE İZLEYİN”

CHP’li Subaşı, 13 Aralık 2020’de yapılan test sürüşünün ise trafodan enerji alınarak, 6 mesafede ve tüm vagonları hazır şekilde yapıldığını söyledi. AKP’nin her işinin göstermelik olduğunu ifade eden Subaşı, “Ülkenin 35 tane televizyon kanalı bunların elinde. Halkın gözünü boyamak için bu işleri yapmaya çalışmışlar ama tahmin edemedikleri bir şey oldu. Halk bunları görüyor. Onun için artık İstanbul’u CHP ve İyi Parti yönetiyor. Bütün bu hazımsızlıkları bundan kaynaklanıyor. O yüzden bu arkadaşları keyif alarak izleyin, bir partinin batışını keyifle izleyin” dedi.

“SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI TERCİHİNİ HALK YERİNE SARAY’DAN YANA KULLANDI”

Grup adına konuşmaların ardından söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri’de AKP'ye yakınlığıyla bilinen bir iş insanına tahsis edilen araziyle ilgili konuştu. Yıldız, “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Saray’la vatandaş arasında sıkıştı ve Yılmaz kararını Saray’dan yana verdi” dedi. Yıldız’ın sözleri Meclis oturumuna başkanlık eden AKP'li Zeynel Abidin Okul tarafından kesildi.

Gündem tekliflerinin ilgili komisyonlara havalesinin ardından İBB Meclisi Aralık Ayı birinci birleşimi 17 Aralık 2020 saat 14.00’te toplanılmak üzere sona erdi.