İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Başka devlet oluşturmak istiyorlar” ifadeleriyle hedef aldığı bağış kampanyalarının AKP’li Gaziantep ve Konya belediyeleri tarafından da yapıldığı öğrenildi

AKP’li iki büyükşehir belediyesi de ‘başka devlet kurmak’ istemiş!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Devlet, vali izin vermeden 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” diyerek tuhaf bir mantıkla hedef aldığı belediyelerin bağış kampanyaları hakkındaki tartışma sürüyor. AKP’li Gaziantep ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin de bağış kampanyası düzenlediği öğrenildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, iktidarın kampanyasından önce ‘Konya için iyilik vakti’ başlıklı bir bağış kampanyası başlattı. Belediye’den yapılan resmi duyuruda hesap numarası verilerek bağış yapılması istendi.

akp-li-iki-buyuksehir-belediyesi-de-baska-devlet-kurmak-istemis-709275-1.

Erdoğan’ın başlattığı kampanyanın ardından ise Konya Büyükşehir Belediyesi, kendi kampanyasında toplanan paraları merkezi kampanyaya aktardı. Belediye’den yapılan açıklamada, “Şimdi birlik olma zamanı, güçlerimizi birleştirme zamanı ve Devletimizin yanında yer alma zamanıdır. Yardımları kimin yaptığı, nereden yaptığı öncelik olmaktan çıkmış, hepimizin önceliği yanan bu ateşe su taşımaktır. Amacımız aynıdır, yolumuz aynı istikamettedir. Bu nedenle, Konya’da başlattığımız “Konya İçin İyilik Vakti” sosyal yardımlaşma kampanyamızı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan “Biz Bize Yeteriz” milli dayanışma kampanyasına aktararak birlik beraberliğimizi ve gücümüzü Devletimiz yanında yer alarak devam ettireceğiz” denildi.

akp-li-iki-buyuksehir-belediyesi-de-baska-devlet-kurmak-istemis-709276-1.

Bağış kampanyası başlatan diğer bir AKP’li belediye de Gaziantep. Eski Bakan Fatma Şahin’in Başkan olduğu Gaziantep Belediyesi, ‘Gönül Seferberliği’ başlığı kampanya başlatmıştı. İktidarın merkezi kampanyası başlatıldıktan sonra Belediye’nin kampanyanın akıbetinin ne olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

akp-li-iki-buyuksehir-belediyesi-de-baska-devlet-kurmak-istemis-709277-1.