İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “Barınamıyoruz” sloganı ile eylem yapan üniversite öğrencileri için “Ne olduğu belli olmayan çocuklar” ifadesini kullandı.

AKP’li isimden ‘barınamıyoruz’ diyen öğrencilere: “Ne olduğu belli olmayan çocuklar”

İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in “Barınamıyoruz” sloganı ile eylem yapan üniversite öğrencilerine verdiği desteği eleştirirken, öğrenciler için “Ne olduğu belli olmayan çocuklar” dedi.

İzmit Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında, üniversite öğrencilerinin yurt ve ev sorunlarına dikkat çekmek için yaptıkları “Barınamıyoruz” eylemleri de gündeme geldi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, destek verdiği üniversite öğrencilerine Vadi İzmit Evleri’nden geçici ev sözü vermişti. İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, Hürriyet’in bu sözünü gündeme getirdi.

Yerel seçim öncesinde Hürriyet’in seçim çalışmalarına ilişkin yayınlanmış haberleri gösteren Tutuş, şunları söyledi:

“Şurada da seçimden önce, ‘bu kentin ekmeğini İzmit’in çocukları yiyecek.’ Seçimden önceki fotoğraflar bunlar. Şimdi, Cumhuriyet Parkı’nda ne olduğu belli olmayan çocuklara ev açmak için burada komisyonlara evrak gönderiyoruz. Önce bu çocuklara verin.”