AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile eski il yöneticilerinden Hacı Dursun Bozo’nun şirketine bir ihale daha verildi. Kabaktepe, Ankara, Ordu, Kocaeli gibi belediyelerden 70 milyon TL'nin üzerinde ihale alan şirketin yöneticisi çıkınca, şirketteki hisselerini ortağı olan eski AKP İstanbul İl yöneticisi Hacı Dursun Bozo’ya devretti.

AKP'li Kabaktepe'nin eski şirketine ihale yağıyor

Polemikhaber'de yer alan habere göre; AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 7 Mayıs 2021’de yaklaşık maliyeti 358 bin TL olan “Kocaeli Modeli Araştırması adlı eserin hazırlanışı ve basımı” isimli ihale duyurusu yaptı.

Pazarlık usulü yapılan ihaleye sadece Kabaktepe’nin hisselerini devrettiği eski şirketi katıldı. 4 Haziran 2021’de yapılan ihale 338 bin lirayla Ayn Medya’nın oldu.

Kabaktepe ve ortağı Bozo, ihaleyi alan şirketi 2007 yılında devraldı.

Bilge İletişim Organizasyon Rehberlik İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin adı 2019 yılında da Bilge Uluslararası Ticaret Limited Şirketi olarak değiştirildi.

Kabaktepe ve Bozo'ya ait olan şirket şu an bu isimle faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirket, İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili olan Tevfik Göksu'nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi'nden 2012-2020 arasında 41,9 milyon TL'lik ihale aldı.