Betona hapsedilen Hasankeyf’i ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, burada ilginç bir açıklama yaparak, “Bizler medeniyetimizin bütün varlığını ve bize bıraktığı bütün emanetlere sahip çıktığımız kadar aynı zamanda onları geleceğe taşımakla da sorumluyuz” dedi.

AKP’li Karaaslan’dan Hasankeyf açıklaması: Geleceğe taşımakla sorumluyuz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Batman'da bulunan Hasankeyf’i ziyaret etti.

Karaaslan AA’ya yaptığı açıklamada, Ilısu Veysel Eroğlu Barajı'nın ‘sadece bir baraj projesi olarak adlandırılamayacağını’ söyledi.

‘Barajın dolgu hacmi itibarıyla dünyada kendi klasmanında sayılı barajlardan biri olduğunu’ öne süren Karaaslan, AKP iktidarın çevre ve kültür politikası doğrultusunda betona hapseden Hasankeyf’le ilgili ilginç ifadeler kullandı.

"Biz burayı sadece yeni yerleşim alanı kurulması projesi olarak adlandıramayız. Burayı aynı zamanda kültürel varlığın gelecek nesillere taşınması ile ilgili çok önemli” diyen Karaaslan, “Hasankeyf’in katledildiği noktasında bir algı oluşturulduğunu” ileri sürerek sözlerine şöyle devam etti:

‘CİDDİ KAYNAK HARCANDI’

“Burada hakikaten medeniyetlerin farklı farklı dönemlerine dair izleri bir arada barındıran çok önemli bir alanın içerisindeyiz ve bu alanın çok önemli tarihi eserlerinin korunduğu bir arkeopark alanında yeni yerleşim alanında yerleştirilmiş durumda. Aynı zamanda bölgeye hitap edecek çok kapsamlı bir arkeoloji müzesi var. Proje başlarken aslında bu yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kültürel varlığımız onarılarak taşınmıştır. Dolayısıyla onları bakımsız onları kendi haline veya kendi kaderini terk eden bir anlayış değil tam tersi onları onararak ve aynı zamanda dünyadaki çok ileri teknolojileri kullanmak suretiyle ciddi anlamda kaynak harcayarak buraya bu eserler taşındılar. Peki taşınıp ne oldu? Bir kültür adası haline geldi ve şu anda bölgeye hitap edecek çok önemli bir müze ile birlikte de bütün burada yapılan kazı çalışmalarının bir arada bulunduğu eserler topluluğuna dönüştü. Bizler medeniyetimizin bütün varlığını ve bize bıraktığı bütün emanetlere sahip çıktığımız kadar aynı zamanda onları geleceğe taşımakla da sorumluyuz.”