25 ve 26. dönem AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT stüdyosunda canlı yayında, "İktidarıyla, muhalefetiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’yle, Kemal Kılıçdaroğlu’yla, Özgür Özel’le, MHP’lisiyle herkes demokrasiye sahip çıkmıştır. Sağ olsunlar” dediği konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı

AKP'li Kocabıyık, 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmiş: "Demokrasiye sahip çıkmıştır"

25 ve 26. dönem AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT stüdyosunda canlı yayında, Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiği konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

ANKA'nın haberine göre dönemin AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT'de canlı yayında, spiker Tijen Karakaş'ın ve yurttaşların da yanında bulunduğu sırada yaptığı konuşma şöyle:

“Bundan sonra çocuklarımızın kaderini çiğneyecek bir ayaklanma olmayacak. Ben burada bir şeyin altını çizerek ifade etmek istiyorum. İktidarıyla, muhalefetiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’yle, Kemal Kılıçdaroğlu’yla, Özgür Özel’iyle, MHP’lisiyle herkes demokrasiye sahip çıkmıştır. Sağ olsunlar.”

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Temmuz'da kabine toplantısının ardından 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. Erdoğan, açıklamasında şunları söylemişti:

"Türkiye'de devletin sahibinin de istiklal ve istikbalimizin teminatının da milletimiz olduğunu 15 Temmuz'da bir kez daha gördük. Tankların koruması altında, o gece belediye başkanının evine giden bir ana muhalefet başkanı vardı. Orada kahvesini yudumlarken, Atatürk Havalimanı'nda neler oluyor onu izleyen bir ana muhalefet başkanı vardı. Kendisine 'tankların arasından nasıl gittiniz' deyince 'haberim olsaydı ben de gelirdim' diye cevaplayacak kadar seviye kaybı yaşayan ana muhalefet lideri."