Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iki açıdan çok önemli bir seçime gidildiğini söyledi. Bunları partisinin yapmış olduğu 'hizmet ve eser siyasetinin millet tarafından ibra edilmesi' ve Türkiye'nin hangi istikamette yürüyeceğinin tespiti ve tayini olarak belirten Kurtulmuş, siyasi parti olarak eşit yarıştan yana olduklarını savundu. Kurtulmuş ayrıca mahkemelerin siyaseti yönlendirmesine 'asla rıza göstermeyeceklerini' iddia etti.

AKP'li Kurtulmuş: İki açıdan çok önemli bir seçime gidiliyor
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyasi parti olarak eşit yarıştan yana olduklarını, mahkemelerin siyaseti yönlendirmesine 'asla rıza göstermeyeceklerini' savundu. Altılı Masa'yı hedef alan Kurutlmuş, "Ortada devam eden bir mahkeme süreci varken Saraçhane Meydanı'nda bir mitingle niye aday belirleyemediklerini çok net bir şekilde millete gösterdiler" dedi. Seçimlere dikkat çeken Kurtulmuş, İki açıdan çok önemli bir seçime gidildiğini söyledi.

AA'nın aktardığına göre Kurtulmuş, Bayrampaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AKP Bayrampaşa İlçe Teşkilat Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN HANGİ İSTİKAMETTE YÜRÜYECEĞİNİN TAYİNİ OLACAK"

İki açıdan çok önemli bir seçime gidildiğini belirten Kurtulmuş, "20 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin yapmış olduğu hizmet ve eser siyasetinin milletimiz tarafından ibra edileceği bir seçime gidiyoruz. İnşallah milletimiz 2023'teki seçimde hem Recep Tayyip Erdoğan'ı açık ara birinci çıkartıp yeniden cumhurbaşkanı seçecek hem de AK Parti'yi Meclis'in en güçlü partisi yapacaktır. Ama bundan çok daha önemli olan, bu seçimin ikinci özelliğidir. Bu seçim, Türkiye'nin hangi istikamette yürüyeceğinin tespiti ve tayini seçimi olacaktır. Allah'ın izniyle önümüzdeki seçimler 'Türkiye Yüzyılı' hedefinin kapılarının sonuna kadar açıldığı bir sonuç ortaya çıkaracak ve milletimiz bu yolda yürüyecektir" diye konuştu.

"MAHKEMELERİN SİYASETİ YÖNLENDİRMESİNE ASLA RIZA GÖSTERMEYİZ"

Konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak uygulanması kararının ardından Saraçhane Meydanı'nda gerçekleştirilen toplanmayı da hedef alan Kurtulmuş, "Biz siyasi parti olarak eşit yarıştan yanayız. Mahkemelerin siyaseti yönlendirmesine asla rıza göstermeyiz" dedi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Mahkemelerin siyasi mühendislik olarak kullanılmasına asla izin vermeyiz, razı olmayız. Ortada devam eden bir mahkeme süreci varken Saraçhane Meydanı'nda bir mitingle niye aday belirleyemediklerini çok net bir şekilde millete gösterdiler."