İBB’ye yönelik teftişle ilgili konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bunun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şahsıyla ilgisinin olmadığını savundu. Kurtulmuş, “Büyükşehirde çalışan terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı olduğu iddiasıyla bazı isimler tespit edilmiştir, tahkikat yapılacaktır” ifadesini kullandı.

AKP’li Kurtulmuş’tan İmamoğlu açıklaması: Yapılan teftişin şahsıyla ilgisi yok

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de 'Nedir Ne Değildir' programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ‘terör teftişi’ ile ilgili konuşan Numan Kurtulmuş, belediye ve Ekrem İmamoğlu’na açılmış bir soruşturmanın söz konusu olmadığını ifade etti.

Kurtulmuş, “Büyükşehirde çalışan terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı olduğu iddiasıyla bazı isimler tespit edilmiştir, tahkikat yapılacaktır” diyerek, bunun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şahsıyla ilgisinin bulunmadığını savundu.

“Burada çalışan vatandaşlarımızın devlete sadakat prensibiyle çalışması bütün demokratik devletlerde aranan bir koşuldur” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben hem kamuda çalışacağım ama rejimi değiştirmeye çalışacağım terör yapılarıyla iltisaklı olacağım, bunu hiçbir devlet kabul etmez. Burada çalışanlar içerisinde terörle ilgili isimler varsa ortaya çıkarmak hükümetin vazifesidir tabii ki. Bunu bir teftiş mekanizmasını kullanarak, tek tek her bir dosya ile ilgili incelemelerle karara varacak. Tekraren söylüyorum bu İBB Başkanı'yla ilgili bir mesele değildir.”

BELEDİYE YÖNETİMİNİ HEDEF ALDI

“Bu mevzubahis olan kişilerin tamamı yeni dönemde belediyeye alınmış kişiler. Bu kişilerle ilgili belediye yönetimi, belediye şirket yönetiminin bilgisi dahili ve tasarrufuyla alındığı görülüyor. Şu söylenemez; bu adam belediyenin kuruluşunda çalışıyor, bunu örtelim, böyle yapamayız. Türkiye terörle mücadele ediyorsa dağda, şehirde ve aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarda da bu mücadeleyi yapar. TSK'da, Emniyet'te bazı FETÖ artıklarıyla ilgili soruşturmalar yürütülüyor, kimse 'nereden çıktı bu soruşturma' demiyor. Mücadeleyi sürekli yaparsınız. Aynı mantıkla devam edersek TSK'nın içerisinde bazı FETÖ'cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK'ya karşı tavrını mı ortaya koyar. Hayır, terörle mücadelede bir süreklilik vardır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda operasyon yapılırsa bakanlığı mı suçluyoruz? Bunlar ayıklamanın devletin bir gereğidir. Burada terör örgütlerine karşı mücadelenin doğal bir mücadelesi olarak bunu görmek lazım, İBB samimi ise bu noktada Bakanlık teftişlerine yardımcı olmaları gerekir, gereken bilgi ve belgeleri takdim etmek gerekir. Mesele budur.”