Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Sinan Burhan, İstanbul'daki metrobüs görüntüsü ile Ankara'daki ulaşımı eleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Buna 'insanların aklıyla alay etmek' denir. Bu durumda iftira ederek algı yapan kim?" yanıtını verdi.

AKP'li meclis üyesi, İstanbul'daki metrobüs görüntüsü ile Ankara ulaşımını eleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Sinan Burhan, İstanbul'daki metrobüs görüntüsü ile Ankara'daki ulaşımı eleştirdi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan İstanbul'daki metrobüs görüntüsünü paylaşan Burhan, "Meclis üyesi olarak gezdim.Ankara’da ulaşım koronaya teslim. Korona en çok ulaşımdan yayılıyor. Algı belediyeciliğini bırakın Ankaralı canıyla uğraşıyor." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Sinan Burhan'a yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından "Sayın Sinan Burhan videonuzdaki otobüslerden biri halk otobüsüdür" ifadelerine yer veren Gültekin, "Diğeri İstanbul'da hizmet veren ve görüntüsü ne zaman çekildiği belli olmayan metrobüstür" dedi.

Gültekin şöyle devam etti: "Buna "insanların aklıyla alay etmek" denir. Bu durumda iftira ederek algı yapan kim?"

Gültekin, paylaşımdan şu ifadeleri kullandı:

"2- Metroda UHK kararı gereğince oturma kapasitesinin tamamı ile ayakta %50 kapasite yolcu taşınabilmektedir. - Orada otobüsler için tek durak/tek hat değil 9 durak/24 hat var, 17.00'den 20.30'a kadar ortalama 10 dakikada bir hizmet verilmektedir. Yolcu ortalaması 35 kişidir.

3- Ayrıca dinozor heykelleri ile donatılan bir kente nüfusu artmasına rağmen 7 senede 1 adet bile otobüs almamak sizin yönetim anlayışınızın bir eseridir. Merak etmeyin, otobüs sorununu da @mansuryavas06 Başkan çözecektir. Metrobüs? Hay Allah, aklımdan çıkmıyor. Saygılar."