Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Hasan Uzunlar'ın, partisinden ihraç edildiği bildirildi.

AKP'li meclis üyesi, partisinden ihraç edildi

AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin üyesi olan Hasan Uzunlar'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi hakkında, parti ilkelerine ve politikalarına uygun olmayan sosyal medya paylaşımları gerçekleştirdiği ve bu sebeple kesin ihraç talebiyle İl Yönetim Kurulu kararıyla Disiplin Kuruluna sevk edildiğini belirtti.

İl Disiplin Kurulunun ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu değerlendirdiğini ve parti üyesi Hasan Uzunlar'ın kesin ihracına karar verdiğine işaret eden Aksu, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkemizin bekasının garantisi olarak nitelediği, 'Ne kadar güçlü olursak ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır' ifadeleriyle özetlediği Cumhur İttifakı'nın önemini bir kez daha hatırlatır, ittifak ruhuna aykırı hiçbir söylem ve eyleme müsamaha gösterilmeyeceğinin bilinmesini isteriz." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl 10 Kasım’da sosyal medya hesabından Atatürk’e yönelik ağır hakaretler içeren alıntıları paylaşan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Hasan Uzunlar, bir süre sonra da MHP’yi hedef almıştı.

Uzunlar, “Her zaman söylerim. MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam etti. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. İP’e de tüm bunlardan arta kalanlar gitti” paylaşımıyla tepki çekmişti.

Hasan Uzunlar, gelen tepkiler üzerine partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi, grup başkan vekilliği görevinden alındı. Partisi tarafından kınama cezası alan Uzunlar hakkında CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi suç duyurusunda bulunmuştu.

akp-li-meclis-uyesi-partisinden-ihrac-edildi-770759-1.