Urfa'da Akçakale Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Büyükler’e ait olduğu belirtilen, “Bundan sonra yüzde 80 oy verene tam hizmet, yüzde 20 oy verene çeyrek hizmet vereceğiz” yönündeki mesaj tepkilere neden oldu.

AKP’li Meclis Üyesi, seçmenleri ‘az hizmet vermekle’ tehdit etti

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Büyükler’e ait olduğu belirtilen hesaptan oy vermeyenler, az hizmet vermekle tehdit edildi. Söz konusu mesajları sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “İHEK resen harekete geçmelidir. Hangi mahallenin, hangi köyün AKP’ye oy verip vermediği yönünde tutulan kayıtlar, bu paylaşım aynı zamanda fişleme anlamına gelmektedir” dedi.

TİHEK’İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Akçakale Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Büyükler’in, sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, “Bundan sonra yüzde 80 oy verene tam hizmet, yüzde 20 oy verene çeyrek hizmet vereceğiz” denildi. Büyükler’in bu yöndeki ifadelerine kullanıcılar tepki gösterirken, bir mesaj da CHP’li Tanal’dan geldi. Mesajın görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Tanal, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nu (TİHEK) göreve çağırarak, “Hangi mahallenin, hangi köyün AKP’ye oy verip vermediği yönünde tutulan kayıtlar, bu paylaşım aynı zamanda fişleme anlamına gelmektedir” dedi.

Tanal’ın mesajı şöyle:

“AKP’li Şanlıurfa Akçakale Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Büyükler’in, ‘AKP’ye oy vermeyenlerin belediye hizmetinden mahrum bırakılacağı’ yönündeki bu paylaşımı doğru mu? Ahmet Büyükler, kilitlediği Facebook hesabı üzerinden bu skandal paylaşımı yaptı mı?

Şayet paylaşım doğruysa bu ayrımcılıktır, eşitliğe aykırıdır. TİHEK resen harekete geçmelidir. Hangi mahallenin, hangi köyün AKP’ye oy verip vermediği yönünde tutulan kayıtlar, bu paylaşım aynı zamanda fişleme anlamına gelmektedir.”

Büyükler’in paylaşımları ise şöyle:

akp-li-meclis-uyesi-secmenleri-az-hizmet-vermekle-tehdit-etti-963350-1.akp-li-meclis-uyesi-secmenleri-az-hizmet-vermekle-tehdit-etti-963351-1.