AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’nın 3 farklı mahalledeki işyerlerinde kaçak su kullandığı tespit edildi. MESKİ ekipleri, meclis üyesine 3 ayrı tutanakla 236 bin lira para cezası kesti.

AKP'li meclis üyesine kaçak su cezası

Abidin YAĞMUR

Toroslar Belediye Meclisi'nin ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kıdemli üyelerinden AKP’li İsmail Yerlikaya, kamuoyunda imar komisyonlarındaki icraatlarıyla tanınıyor.

Şu anda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten İsmail Yerlikaya’nın adı bu kez kaçak su kullanımıyla gündeme geldi. MESKİ ekipleri, Yerlikaya’nın 3 işyerinde kaçak su kullanıldığına dair tutanak tuttu ve ceza kesti.

Yerlikaya’ya kaçak su cezası kesilmesine neden olan işyerlerinden birisi Akbelen Mahallesi'ndeki Granmer adlı işyeri. MESKİ tutanaklarına göre, işyerinde artezyen kuyusu açıldı ve o kuyudan çıkan su, herhangi bir abonelik olmadan usulsüz şekilde kullanıldı.

Kaçak su kullanımına konu olan diğer iki işyeri yeri ise Mevlana Mahallesi'ndeki Yerlikaya İnşaat ile Şevket Sümer Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı'ndaki Yerlikaya İnşaat. MESKİ tutanaklarına göre, bu 2 işyerinde de artezyen kuyusundan, abone olmadan, usulsüz su kullanımı tespit edildi.

MESKİ ekipleri 3 işyerindeki kaçak su kullanımından dolayı AKP’li meclis üyesine toplam 236 bin lira para cezası kesildi.