AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun bugün gerçekleştirilen toplantısında, 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

AKP'li Mehmet İhsan Arslan disipline sevk edildi: 'Parlamenter sisteme geçiş yakın' demişti

AKP Merkez Yürütme Kurulu, 22. ve 23. dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ı, Disiplin Kurulu'na sevk etti. Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" demişti.

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun bugün gerçekleştirilen toplantısında, Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Oğlu Ali İhsan Arslan halen AKP'de milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" demişti.

Arslan aynı söyleşide, çözüm sürecinin AKP tarafından “Aman ha, bu bizi yakar” denilerek sonlandırıldığını da kaydetmişti.

"15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim" diyen Arslan, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"İlk aşamada askeri vesayet vardı, adım atamıyorduk. Ne zaman ki ciddi bir mücadeleyle askeri vesayeti ortadan kaldırdık, orada yılana sarıldık. İşbirliği yaptık.

Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.

Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle."