AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifa haberi sonrası Twitter'dan "Reis yaşanan üzücü tecrübelerden hareketle devlet organlarına ve siyasetin kendisine ayar vermeli" diye yazdı.

AKP'li Metiner'den damat paylaşımları: Reis ayar vermeli

Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ardından AKP içinden çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Reis yaşanan üzücü tecrübelerden hareketle devlet organlarına ve siyasetin kendisine ayar vermeli" çağrısı yaptı.

Metiner'in Albayrak'ın istifası ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Uyarı/yorum:
Kapalı kapılar arkasında ekonomi yönetimine dair her türlü eleştiri makbuldür. Lakin yapılan toplantı içeriklerinin basına sızdırılması yanlıştır. “Şu kişi brifing verdi, B. Albayrak filanı kovdu, üstüne yürüdü!” bilgilerini kim servis ettiyse haindir, namerttir.

Devletin istişare organında görevli bir eski siyasetçinin kalkıp tv ekranlarında Berat Albayrak yönetimindeki ekonomiyi eleştirmesi zinhar kabul edilemez, yanlıştır. Devlet organlarında kalması gereken bilgiler faş edilmemeli. Bu yanlışlara artık son verilmeli.

Siyaset yapmaya meraklı olanlar veya kamuoyuna kişisel eleştirilerini siyasete zarar verecek şekilde sunmayı gerekli görenler devlet organlarında görev almamalı. Reis yaşanan üzücü tecrübelerden hareketle devlet organlarına ve siyasetin kendisine ayar vermeli."

***

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu..

Albayrak, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Albayrak, bundan sonraki süreçte zamanını anne babası, eşi ve çocuklarını ayıracağını söylemişti.

Albayrak'ın Twitter hesabının da kapatıldığı görüldü. Bu durumdan yola çıkan bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulunmuştu.

berat-albayrak-in-instagram-hesabindan-duyurdugu-istifasinin-kabul-edilip-edilmedigi-henuz-bilinmiyor-802717-1.