AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kürt sorunu yok" açıklaması üzerine AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, "İnkara dayalı “Kürt sorunu” artık yok. Ama Kürtlerin sorunu/talepleri var," diyerek Erdoğan'ı düzeltti.

AKP'li Metiner, Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yok' sözlerini düzeltti

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kürt sorunu yok" sözlerinin ardından Kürtlerin talepleri olduğunu ifade etti.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Metiner, “İnkara dayalı bir Kürt sorunu” olmadığını söyledi.

Metiner açıklamasının devamında ise Kürtlerin sorunları ve talepleri olduğunu ifade etti.

Metiner şunları yazdı:

"İnkara dayalı “Kürt sorunu” artık yok. Ama Kürtlerin sorunu/talepleri var. “Kürt sorunu yok” denilerek “Kürtlerin sorunları ve talepleri” görmezlikten gelinirse kazanan PKK/HDP olur. DEMBİR-DER olarak yakında düzenleyeceğimiz “Türkiye Kürtleri ne istiyor?” sempozyumu önemli."

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk​. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok. Şu anda benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşım var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Sende bu dert çok. Terör örgütlerinin temsilcileriyle Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü," demişti.