Mersin'de yayın yapan 'Güney' gazetesinin genel yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu, AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın gazetede yayınlanan bir köşe yazısını beğenmediği gerekçesiyle belediyenin gazeteye ilan vermesini yasakladığını ifade etti.

AKP'li Mustafa Gültak'tan yerel gazeteye 'ilan' tehdidi

Mersin'de yayın yapan 'Güney' gazetesinin genel yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu, gazetede yayınlanan belediye meclisleriyle ilgili bir yazıyı beğenmeyen AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın gazeteye ilan vermesini yasakladığını söyledi.

Yaşananları gazetedeki köşesinden "Belediye başkanları ağa, gazeteciler maraba mı?" başlıklı yazısıyla kamuoyuyla paylaşan Adalıoğlu, geçtiğimiz günlerde “Belediye Meclisinin Şovmenleri” başlıklı bir yazı kaleme aldığını hatırlattı.

Yazının yayınlanmasının ardından, ilçe belediyelerden birinin basın müdürünün kendisini aradığını ve “Başkan sizinle ilişkileri askıya almamızı istedi” dediğini aktaran Adalıoğlu, basın müdürünün, bundan sonra Güney gazetesine ilan verilmeyeceğini bildirdiğini aktardı.

Adalıoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Başkanı bizim gazete ile ilişkilerini askıya almasını istemiş! Yani, ayda verdiği 2.500 TL’lik ilanı keseceklermiş! Hiç şaşırmadım! Sayın Başkan(!), “Büyükşehir Meclisi’nin Şhowmenleri!” yazıma alınmış.

Benim güzel ülkemde kimse eleştiriyi sevmiyor. Hele hele belediye başkanları tam bir sosyolojik/psikolojik vaka! Ama iktidardan, ama muhalefetten olsun. Değişen bir şey olmuyor. Hepsi de, “Padişahım çok yaşa” yazalım istiyor! İşte bu noktada “Hooop” demek lazım! Siyaset eleştiri yeridir! Eleştiriye açık değilsen niye siyaset yaparsın? Verdiğin reklam parası cebinden mi çıkıyor birader? Ki, ağa gibi davranıyorsun? Paran kadar konuş, derler ya aynen öyle! Başkan ayda 2.500 TL’ye gazetecinin karakterini istiyor, farkında değil!

"YORUMLARIMIZA KİMSE KARIŞAMAZ"

Gazetecilik yapma, diyor. GÜNEY üç yıldır, ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam ediyor. Hem de tüm yasal gereklilikleri de eksiksiz yerine getirerek. Bir Büyükşehir ve dört ilçe belediyesinin verdiği ufak-tefek reklamlarla yaşamıyor. Ellerinden gelse o reklamları da neredeyse tuz yalatarak verecekler! Resmi ilan geliri, okuyucularımızın abone ve dostlarımızın reklam desteği bize yeter!

Para kazanmak gibi bir derdimiz yok. Gazeteciliğimizi satın almaya kimsenin gücü yetmez! Tek hedefimiz gazetecilik yapmak ve halkın sesi olacak GAZETE çıkarmak! Gücümüzün yettiği kadar hırsız-arsız, yalancı ve talancılarla mücadele etmek! Tüm belediyelerin haberlerini yapmak görevimizdir.

Biliyoruz haber kutsaldır! Unutulmasın ki yorum hürdür! Yorumlarımıza kimse karışamaz, karışmaya da kalkmasın!”