AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu yıl sonu itibarıyla herkesin mutlu olacağı bir asgari ücret düzenlemesi olacak. Memur ve işçi emeklilerinin maaşlarında da çok ciddi iyileştirmeler olacak" dedi.

AKP'li Numan Kurtulmuş: Çok ciddi iyileştirmeler olacak

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başörtüsü konusundaki Anayasa çalışmalarına ilişkin Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, helalleşme konusunda samimiyetini göstermesi noktasında önce CHP'nin bir özür borcu olduğunu söyledi. Kurtulmuş, başörtüsü çalışmalarının Meclis'teki tüm partiler için bir samimiyet sınavı olacağını belirterek, Meclis'ten insan hak ve hürriyetlerini teminat altına alan bir metnin çıkacağına inandığını kaydetti. Başörtüsü meselesinin bugünün konusu olmadığını dile getiren Kurtulmuş, bu konudaki yasakların on yıllar boyunca devam ettiğini ifade etti.

Enflasyonun küresel bir sorun olduğunu savunan Kurtulmuş, "Türkiye, pandeminin başından beri gaza basmayı tercih etti, ya fren ya gaz seçeneği vardı, biz gazı seçtik ve büyümede gaza bastık. Büyüme ve üretimi seçtik. Böylesine büyük kaoslarda aslolan tezgahı dağıttırmamaktır" diye konuştu.

Kurtulmuş, dar gelirli yurttaşın alım gücünü artıracak tedbirleri ortaya koymanın büyük önem taşıdığını, bunu için yeni açılımlar yaptıklarını söyledi.

Yurttaşın hayat pahalılığı karşısında zorluk çektiğinin farkında olduklarını belirten Kurtulmuş, asgari ücret, memur ve işçi emeklerinin maaşlarında da 'ciddi iyileştirmeler' yapılacağını belirtti.

Kurtulmuş, şöyle konuştu.

"Bunu hafifletecek, hayat kalitesini yükseltecek tedbirleri almaya devam ediyoruz. Başından itibaren hemen her hafta Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak müjdeleri açıklamaya başladı. Bu yıl sonu itibarıyla herkesin mutlu olacağı bir asgari ücret düzenlemesi olacak. Memur ve işçi emeklilerinin maaşlarında da çok ciddi iyileştirmeler olacak. Enflasyonun altında kalmayacak bir düzenleneme olacak ki vatandaşımızın yükünü hafifletelim."