EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Asgari ücrette ciddi bir artış olacağını sanıyorum, EYT'liler konusunda da o anki ekonomik şartları göz önünde bulundurarak bir takım çalışmalar yapılabilir" dedi.

AKP'li Özhaseki'den asgari ücret açıklaması: Ciddi bir artış olacağını sanıyorum

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, dün TV 100'de yayınlanan 'Pazar Siyaseti' programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Mehmet Özhaseki, EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri Organize Sanayi Başkanı'nın açıklamaları üzerinden insanların asgari ücretle çalışacakları işlere yönelmediğini ifade eden Özhaseki, "Demek ki asgari ücret vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artış gerekiyor" diye konuştu.

Özhaseki, asgari ücrette ciddi bir artış olabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Basit bir örnek: Kayseri Organize Sanayi Başkanı’nın geçenlerde bir ifadesi vardı: 'Eğer asgari ücretten işe başlayacak birisi varsa ileride de maaşları artacaktır. 5 bin kişiye 10 bin kişiye iş var. Kapı açık. Sadece eli tornavida tutsun yeter' diyor.

Demek ki asgari ücret vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artış gerekiyor. Şimdi ben ciddi bir artış olacağını zannediyorum. Bunun yanı sıra insanların beklentisi olan her ne varsa, EYT de dahil olmak üzere, o anki ekonomi şartlarını göz önünde bulundurarak bu konuda da birtakım çalışmalar yapılıp ilgili kurullara sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'na arz edilir."