AKP'li Cahit Özkan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkan, açıklamasında asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılabileceğinin sinyalini vererek, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP’li Özkan'dan, 'asgari ücrete zam' cevabı: Zamanı geldiğinde yaparız

AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılıp yapılamayacağına ilişkin soruya, "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" yanıtını verdi.

Özkan, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Özkan, "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusuna "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" yanıtını verdi.

Özkan, "Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Özkan, şöyle devam etti: "Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız."

'VATANDAŞIN GELİRİNDE ARTIŞI SAĞLAYACAĞIZ'

Özkan ayrıca, "Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.