AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılara yönelik tutumuna tepki gösterdi. Özkan, "Ümit Özdağ'ın, ülkemizi ve aziz milletimizi bir provokasyonla karşı karşıya bırakma kararı içerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.

AKP'li Özkan'dan Ümit Özdağ'a sığınmacı tepkisi

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılara yönelik tutumunun siyasi açıdan provokasyon, ceza hukuku açısından kin ve nefreti tahrik, siyaset geleneği açısından faşizm olduğunu söyledi.

AA'ya konuşan Özkan, Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Özdağ'ın, Anadolu coğrafyasına kendi coğrafyasında yaşadığı kin, nefret ve zalimane davranışlar neticesinde göçle gelen bir ailenin evladı olduğunu belirten Özkan, "Siyasi açıdan baktığımızda; bu apaçık bir provokasyondur. Ceza hukuku açısından baktığımızda kin ve nefreti tahrik suçudur. Siyaset geleneği olarak baktığımızda bu bir faşizm geleneğidir" dedi.

Psikolojik travmanın dışa vurumunun söz konusu olduğunu ifade eden Özkan, "Sözüm ona bu coğrafyada yaşanan acıları, gönül coğrafyamızda akan kan ve göz yaşını kendi siyasetinin yegane manivelası olarak gören Ümit Özdağ'ın, ülkemizi ve aziz milletimizi bir provokasyonla karşı karşıya bırakma kararı içerisinde olduğunu görüyoruz. Bunları tarih boyunca bu coğrafyada fonlayan, destekleyenler de Türkiye'nin huzuru ve refahını istemeyen, İçişleri Bakanımızın da net bir şekilde adını koyduğu gibi Sorosçulardır, iş birlikçilerdir" diye konuştu.

(AA)