Cumhur İttifakı’nın gündeme getirdiği yeni anayasa için ‘Yeniden Kuruluş Anayasası’ diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, gelen tepkilerin ardından sözlerini ‘revize’ ederek Türkiye’nin kuruluş yıllarını anımsattı. Özkan, Türkiye’nin kuruluş değerlerinden uzaklaştırıldığını kaydederek, “Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak yeni anayasa yapma vaktidir” dedi.

AKP’li Özkan’dan ‘yeni anayasa’ çarkı: Cumhuriyetimiz kurucu değerlerinden uzaklaştı

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, gelen tepkilerin ardından ‘Yeniden Kuruluş Anayasası’ tanımıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarını anımsatan Özkan, “Bundan tam 100 yıl önce dünyanın en güçlü devletlerine karşı istiklal ve istikbalimiz için topyekun, milletçe bir mücadele verdik. Ve milletçe verdiğimiz bu mücadele sonucunda cumhuriyetimizle taçlandırdığımız yeni Türkiye’mizi kurduk. Ancak 100 yıllık bir çınar olan cumhuriyetimiz, darbe ve vesayet girişimleriyle maalesef kuruluş ve kurtuluş değerlerinden, o maddi ve manevi değerlerden uzaklaştırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Özkan, AKP’nin 20 yıldır her alanda ‘darbeci ve vesayetçi zihniyetle mücadele ettiğini’ öne sürerek, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerindeki maddi ve manevi ruhla birleştirecek, yeniden dirilişimize vesile olacak, Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak yeni anayasa yapma vaktidir” şeklinde konuştu.

ÖZEL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cahit Özkan’ın yeni anayasa çalışmalarını “Yeniden Kuruluş Anayasası” olarak nitelendirmesine tepki göstermiş, “Cahit Özkan’ın bu sözleri AKP’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yetiştirmeyi amaçladıklarını açıkladıkları bu yeni anayasayla niyetlenenin kuruluş felsefesinin kazanımlarını yok etmek hatta kuruluş iradesini yıkmak olduğunu gösteriyor” dedi.