Dev kamu ihalelerinin değişmez şirketlerinden olan Limak yeni yılda da ihaleleri almaya devam ediyor. Limak Holding’e bağlı Limak Enerji Uludağ Elektrik, AKP’li Pamukkale Belediyesi’nin elektrik ihalesini 2 milyon 636 bin TL’ye aldı.

AKP'li Pamukkale Belediyesi'nin elektrik ihalesini Limak Holding aldı

AYCAN KARADAĞ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve ihalelerin ‘vazgeçilmezi’ olan Limak Holding’e bağlı Limak Enerji Uludağ Elektrik, kamu kurumlarının milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihaleleri almaya devam ediyor. Limak, şimdi de AKP’li Pamukkale Belediyesi’nin elektrik ihalesini 2 milyon 636 bin TL’ye aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Pamukkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü 10 Aralık 2020 tarihinde Elektrik Enerjisi Mal Alımı ihalesi düzenledi. İhalede 01 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında teknik şartname ekinde yer alan listede belirtilen aboneliklere ve yeni oluşabilecek aboneliklere aylık elektrik enerjisi tedariki sağlanacağı belirtildi. 3 şirket teklif verirken ihaleyi kazanan ise 2 milyon 636 bin TL’ye Limak Holding’e bağlı Limak Enerji Uludağ Elektrik şirketi oldu. Şirket ve belediye arasında sözleşme 7 Ocak 2021 tarihinde imzalandı.

Konu hakkında BirGün’e açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekilli Gülizar Biçer Karaca, iktidarın beşli çeteyi zengin etmeye devam ettiğini belirterek, “Her ihalenin altından Limak, Kalyon, Cengiz şirketleri çıkıyor. Halk büyük bir ekonomik krizde. Vatandaşlarımız karda-kışta bir tane ekmek alamıyor. Bu isyanlara kulak tıkayan saray, yandaşlarını zengin etmeye devam ediyor. Halk ağır hasta, saray halkın ilacını vermiyor. Saray, beşli çete hapşırsa, tüm ilaçlarını önüne seriyor” diye konuştu.