TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda AKP'li Cihan Pektaş, orman alanlarına yapılan madenleri destekledi. Ayrıca Pektaş, dev kamu ihalelerinin değişmez ismi Mehmet Cengiz’i savundu.

AKP'li Pektaş, İklim Komisyonu Toplantısı’nda Mehmet Cengiz'i savundu

Aycan KARADAĞ

AKP Gümüşhane Milletvekilli Cihan Pektaş,TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda dev kamu ihalelerinin değişmez ismi olan Mehmet Cengiz'i "Yatırım yapıyor" ifadeleriyle savundu. CHP'li Murat Bakan ise, "Maden doğaya düşman bir faaliyettir" diyerek Pektaş'a tepki gösterdi.

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda AKP Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, tutanaklara geçen konuşmasında orman alanlarındaki madencilik faaliyetlerini destekledi. CHP’li milletvekilleri ise açıklamalara tepki gösterdi.

Orman alanlarıyla ilgili tartışmada söz alan AKP Gümüşhane Milletvekilli Cihan Pektaş, “Maden çıkarmayacaksak, ithal mi yapacağız, ne yapacağız yani? Şu anda biz hâlâ daha alüminyum ithal eden bir ülkeyiz, biz daha hâlâ bakır ithal eden bir ülkeyiz, altın ithal eden bir ülkeyiz. Yani, kendi altınımızı, kendi bakırımızı, kendi alüminyumumuzu çıkarmasak ne yapacağız” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekilli Behiç Çelik, Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın dev kamu ihalelerinin değişmez ismi olan ve yolsuzluk operasyonları olarak adlandırılan 17- 25 Aralık sürecinde, halka ettiği küfürle hafızalara kazınan Mehmet Cengiz’e verilmesini hatırlattı. Çelik’in sözleri sonrası Pektaş, şunları kaydetti: “Kusura bakmayın da yani alan adam da oraya yatırım yapıyor herhâlde, oraya şey yapmıyor.”

CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan, Pektaş’ın konuşmalarına tepki gösterdi. Bakan, “Cihan Bey, burası İklim Krizi Komisyonu, Enerji Komisyonu değil. Yanlış komisyondasınız. Maden doğaya düşman bir faaliyettir. Oradaki madeni savunacaksanız yanlış komisyondasınız” ifadelerini kullandı.