AKP'li Rize Belediyesi, denize dolgu yaparak 600 dönüm alana millet bahçesi yapacak. Millet bahçesi hakkında konuşan AKP'li Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Çevrecilik açısından en masum dolgu olacak. İnsanlar, beton yığınından kurtulup yeşil alanlarda dolaşabilecek” diyerek talanı savundu.

AKP'li Rize Belediyesi talana doymuyor: Millet bahçesi için de deniz dolduruluyor
Fotoğraf: DHA

Rize’de denize dolgu yapılarak inşa edilen havalimanı, şehir hastanesi ve lojistik liman projelerinden sonra bir dolgu da ‘millet bahçesi’ için yapılacak.

DHA’nın haberine göre, AKP’li Rize Belediyesi, 250 dönümü daha önce doldurulan, 350 dönüm daha ilave edilerek 600 dönümlük alanda millet bahçesinin yapımına başladı.

AKP’li Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapılacak olan millet bahçesi projesi hakkına konuştu. Talanı savunan AKP’li Metin, 'arazi kıtlığını' gerekçe göstererek 1970'li yıllardan beri denize dolgu yapıldığını öne sürdü.

“ÇEVRECİLİK AÇISINDAN EN MASUM PROJE”

Çevrecilik açısından en masum dolgu projesi olacağını ileri süren Metin, şunları söyledi:

“Millet bahçesi olacağı için çevrecilik açısından en masum dolgu olacak proje ile insanlar beton yığınından kurtulup, yeşil alanlarda dolaşabilecek.

En önemlisi de denize sıfır olması yani denizimizin burada önünde taş yok. Adeta insanlar boğazdaki kordonda yürür gibi 2 kilometrelik hatta denize sıfır yürümüş olacaklar. Bu şekilde bu rekreasyon alanları vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak.

Burada bizi tedirgin eden konu fırtına geldiğinde dalgaların dolguyu tahrip etmesi. Rize limanı mendireği belli bir yere kadar bu dolguyu koruyor.Dalganın deniz altındaki kısmını engellemek için yaptığımız 4 metre yüksekliğindeki betonarmenin önünde, denizden 4 metre altında 20-30 metre ileri kadar giden dalgakıran yapılacak.

Bilim ve engelsiz yaşam merkezi, kent müzesi ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı proje, 1 yılda tamamlanacak.”

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA

Kaynakları ölçüsüz şekilde kullandığı gerekçesiyle eleştirilen AKP'li Rize Belediyesi, 17 Mart’ta sözleşmesini imzaladığı bir başka ihale kapsamında ise 5 milyon TL’lik sosyal tesis inşasına başlamıştı.Tesisin, “Günbatımını izlemek isteyenler için inşa edildiği" bildirilmişti.

Rize Belediyesi, 110 bin begonya ve 10 bin süs lahanasını da kapsayan 307 kalem bitki alımı için 4 milyon 66 bin TL ödemişti.