AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yüzde 50+1 tartışmasına ilişkin olarak, "Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı" açıklamasını yaptı.

AKP'li Şamil Tayyar: 50+1 Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da dahil olduğu yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tayyar, cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu iddia etti.

Tayyar, paylaşımında, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçilme barajı hakkındaki “Yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” açıklaması üzerine basın toplantısı düzenleyen AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum” demişti.