Antep’te katıldığı etkinlikte konuşan AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, partisinin içine yönelik çok sert ifadeler kullandı. Bölgenin kaynaklarının başka projelere kaydırılmaması gerektiğini söyleyen Tayyar, “Çok açık söylüyorum, burunlarından fitil fitil getireceğimizi buradan herkesin bilmesini istiyorum” dedi. Tayyar, “Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor ve arada birileri kesiyor ve şimdi bizde o birilerini keseceğiz” ifadelerini de kullandı.

AKP’li Şamil Tayyar: Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor, arada birileri kesiyor; biz de o birilerini keseceğiz

Gaziantep’in İslahiye İlçesinde düzenlenen ve birçok ismin katıldığı yumurta tavuğu dağıtım töreninde konuşan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Klavuzlu Barajı sulama kanalı projesine aktarılan 80 milyon liranın Kahramanmaraş’a aktarılması ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“Yeni dönemde inşallah, hani bazen hayır bildiğiniz şeyde şer, şer bildiğiniz şeyde hayır var derler, buradan bir ders çıkarmamız lazım” diyen Tayyar, “Eğer biz birlik olmazsak, beraber olmazsak aramıza birileri nifak sokarsa, ayrışırsak ve çatışırsak birileri gelir o parayı başka bir projeye götürür. Yani bu ülkenin kaynakları var. Önemli olan şey en azından kendi bölgemiz açısından bu kaynakları bu topraklara ne kadar getirebiliyoruz, ona bakalım. Şimdi büyük bir heyecan ve hararet oluştu en azından önümüzdeki yılı kurtarırız diye düşünüyorum. Ya kurtaracağız, ya kurtaracağız…” ifadelerini kullandı.

‘İSTER BAKAN OLSUN…’

Sözlerinin devamında “Ben buradan açık söylüyorum” diyen Tayyar, şöyle devam etti: “Hiçbir şekilde buranın kaynaklarını başka projeye kaydırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer olursa ister bakan olsun, ister bilmem ne olsun görevi ne olursa olsun… Bakın çok açık söylüyorum, burunlarından fitil fitil getireceğimizi buradan herkesin bilmesini istiyorum. Size söz verdik, o sözü tutmak zorundayız.”

‘ŞİMDİ ZAM MI KONUŞUYORDUNUZ…’

Tayyar, siyasete girdiğinde bölge halkına verdiği ilk sözün ‘sulama işini çözmek’ olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Ben ilk geldiğimde dedim ki; bu sulama işini çözmesem siyaseti bırakırım. Karşınıza bir daha aday olarak çıkmam. Rabbim nasip etti, yardım etti Cumhurbaşkanımıza gittik, Cumhurbaşkanımız büyük bir heyecanla asıldı, talimat verdi. Su kanalı bitti, aslında biz o sözümüzü yerine getirdik. Ama o kanaldan akması lazım suyun tarlalarımız da akması lazım. Bugün elektriğin yüzde 15 zam geldi diye herkes konuşuyor. Eğer biz bu su işini çözmüş olsaydık, 2017 yılında ihalesini yaptırdığımız projenin 2020 yılı haziran ayında bitmesi gerekiyordu. Yani geçen yıl bitmesi gerekiyordu. Şimdi ne yüzde 15 zam mı konuşuyordunuz, ne yüzde 50 zam mı? Ama şimdi biz bunun mücadelesini vereceğiz. Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor ve arada birileri kesiyor ve şimdi biz de o birilerini keseceğiz.”

Kaynak: İHA